Jaf în 60 de secunde. Amprenta unui român, găsită în baze de date din Austria și Germania

0
Publicat:

Autorul unui furt de telefoane mobile a fost descoperit de polițiști cu ajutorul unei amprente pe care a lăsat-o la fața locului. Amprentele acestuia existau în baze de date din Austria și Germania.

Cei doi hoți au furat 32 de telefoane mobile FOTO Adevărul
Cei doi hoți au furat 32 de telefoane mobile FOTO Adevărul

Bărbatul (Gabriel Ioan Ș.) a jefuit, în 60 de secunde, alături de un alt infractor, un magazin de produse electrocasnice din municipiul Sebeș din Alba. Cei doi au plecat cu 32 de telefoane mobile în valoare de aproape 40.000 de lei.

Furtul a avut loc în luna iunie 2018, dar dosarul a fost trimis în judecată abia în august 2022. Recent, cauza a trecut de camera preliminară, urmând să ajungă în faza de judecată la instanța din Sebeș.

Jaful a fost surprins de camerele de supraveghere ale magazinului, dar acest lucru nu i-a ajutat foarte mult pe anchetatori având în vedere că hoții erau mascați.

Cele două persoane au forțat sistemul de închidere asigurare al celor două uși culisante, pătrunzând prin efracție în interiorul magazinului. Din interiorul acestei vitrine au încărcat în plasele avute asupra lor un număr de 32 de cutii care conțineau telefoane mobile de diferite mărci după care au părăsit magazinul, într-un interval de un minut.

Filmați de camerele de supraveghere

„În imaginile surprinse de camerele de supraveghere s-a constat faptul că dintre cele două persoane, una era îmbrăcată în haine de culoare închisă, iar în picioare purta încălțăminte de culoare închisă. Aceasta avea capul și fața acoperită cu un material textil de culoare albastră, iar în mâini purta mănuși de culoare albastră (cel mai probabil chirurgicale). Cea de-a doua persoană era îmbrăcată în haine de culoare închisă având pe ea o bluză/geacă de culoare închisă cu o dungă de culoare albă în partea de jos a acesteia, pantaloni de culoare închisă și încălțăminte de culoare albă, iar în mâini purta mănuși de culoare albastră (posibil chirurgicale)”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

În timpul cercetărilor, pe jos a fost găsită o încuietoare metalică aparținând vitrinei, iar pe suprafața acesteia a fost identificată o bucată de material cauciucat/plastic de culoare albastră, provenind de la o mănușă chirurgicală folosită de către autori la comiterea faptei. Genotiparea ADN extras din această microurmă a pus în evidență un profil genetic majoritar al unei persoane necunoscute de sex masculin.

În urma interogării Sistemului Național de Date Genetice Judiciare, profilul genetic a furnizat un rezultat pozitiv. Cu alte cuvinte, a fost identificată una dintre persoanele care a jefuit magazinul și care purta mănușa respectivă. Profilul genetic era notat, deja, de autorități din Germania, respectiv Austria.

Chemat la audieri, bărbatul a recunoscut săvârșirea faptei, însă nu a oferit indicii care să conducă la identificarea complicelui la jaful din magazin.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite