Inundaţii la Arieşeni. Apele râului Arieş au intrat în câteva locuinţe FOTO VIDEO

0
0
Apele Arieşului au intrat în câteva locuinţe. Foto: Facebook/ Munţii Apuseni
Apele Arieşului au intrat în câteva locuinţe. Foto: Facebook/ Munţii Apuseni

Mai multe locuinţe din comuna Arieşeni au fost indundate marţi, 18 mai, ca urmare a ploilor puternice din ultimele ore.

UPDATE ”Din ordinul Inspectorului Şef al ISU Alba au fost trimise în com. Scarişoara şi com. Arieseni echipaje gata sa intervină în caz de nevoie.  De asemenea la nivelul ISU Alba a fost alertată Grupa Operativă şi a fost prealertat personalul operativ pentru a fi gata să intervină la nevoie. 

La faţa locului, pentru monitorizarea situaţie şi dispunerea eventualelor măsuri se deplasează şi subprefectul judeţului Alba, dl. Vincze Andras cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului. În continuare situaţia este gestionată la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă. A fost afectat un pod cu deschiderea de 4m, pe DC255E care face legătura între Arieşeni şi satul Galbena”, a transmis ISU Alba.

Textul iniţial: Debitul Arieşului a crescut brusc, a ieşit din matcă în mai multe locuri şi a măturat toată zona din aval. Apa a ajuns şi în câteva gospodării din proximitatea DN 75. Aversele de ploaie nu s-au oprit în zona Munţilor Apuseni. Noi probleme ar putea apărea şi pe afluenţi.

inundatii arieseni

Hidrologii au emis marţi atenţionări Cod Portocaliu de inundaţii valabile în judeţele Alba, Bihor şi Cluj.

În judeţul Alba sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior amonte S.H. Scărişoara, Arieşul Mic.

inundatii arieseni

Între orele 09:05 – 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie  pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior amonte S.H. Scărişoara, Arieşul Mic, judeţul Alba.

inundatii arieseni

   

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Un profesor de religie s-a culcat cu o elevă de 17 ani şi a lăsat-o însărcinată. Pedeapsa primită în justiţie

 

Percheziţie acasă la bărbatul care a dat mită 12.000 de euro unor poliţişti pe A1. Ce au găsit poliţiştii

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri