Întrebări fără răspuns şi o viaţă curmată la doar 18 ani. Cum a ajuns să se sinucidă o adolescentă, cu cureaua tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 18 ani din comuna Stremţ, judeţul Alba, găsită spânzurată de un copac duminică dimineaţă, s-ar fi sinucis cu cureaua tatălui ei. Fata ar fi fost afectată grav de arestarea preventivă a tatălui, după ce acesta a fost prins băut şi fără permis la volanul maşinii care o cumpărase chiar pentru fiica sa.

Tânără era elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic din Alba Iulia şi a fost găsită spânzurată cu o curea chiar de mama acesteia, de un copac din grădina casei.

Primarul comunei Stremţ , Popa Ioan Ştefan, a declarat că gestul disperat al fetei poate fi explicat prin faptul că tânăra nu a mai suportat presiunea pusă asupra întregii familii după arestarea tatălui, după ce acesta a fost prins în 6 octombrie, de poliţişti, la volanul unei maşini fără a poseda permis de conducere şi în stare avansată de ebrietate. 

Bărbatul era, la momentul respectiv, cercetat sub control judiciar pentru fapte similare într-un alt dosar penal. Acesta a fost identificat de două ori, în decurs de 10 zile, la volanul unui autoturism cumpărat pentru fiica sa, sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis. Tânăra şi-ar fi vizitat sâmbătă tatăl în arest, iar a doua zi, duminică dimineaţa, a fost găsită spânzurată.

„Într-un gest lipsit de orice logică, mai ales la o vârstă atât de fragedă, pur şi simplu şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se cu o curea undeva în fundul grădinii, în noaptea de sâmbătă spre duminică”, a spus edilul comunei. Localnicii mai povestesc că viaţa de familie a tinerei nu a fost deloc uşoară, tatăl acesteia fiind cunoscut ca o persoană violentă. De nenumărate ori, când bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, tânăra împreună cu mama ei erau scoase afară din casă. Încă de mică, fata era trimisă să procure băutură pentru tatăl ei, de multe ori la ore târzii în noapte, când bătea pe la porţile oamenilor, ştiind că nu avea cum să se întoarcă acasă cu mâna goală.

Oamenii spun că tânăra s-ar fi spânzurat cu o curea care ar aparţine părintelui ei şi că gestul ar fi fost premeditat cu o zi înainte, când, proaspăt întoarsă dintr-o vizită la penitenciarul Aiud, unde este închis bărbatul, fata ar fi ţinut aproape cureaua acestuia. Adolescenta era cunoscută în comună ca o fire retrasă, care foarte rar era văzută pe stradă în compania prietenilor sau colegelor, cel mai adesea fiind însoţită de tatăl ei sau în curtea locuinţei.

Din spusele vecinilor, fata avea rezultate foarte bune la învăţătură, iar vacanţa de vară şi-a petrecut-o muncind. Din banii câştigaţi, tânăra şi-a plătit şcoala de şoferi, iar în curând ar fi urmat să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Primarul a mai spus că că administraţia locală va sprijini familia pentru ca tânăra să fie înmormântată cât mai creştineşte posibil. Pe lângă ajutorul de înmormântare pe care mama fetei îl va primi de la Casa de Pensii, primăria va acorda în regim de urgenţă un ajutor de 500 de lei.

Citiţi şi:

 

VIDEO Odă dedicată primarului din Teiuş pentru construcţia unui pod: ”Domn’ primar, îţi mulţumim, sănătate îţi dorim

 

Legenda maşinii de cusut Singer. Cum au fost înşelaţi mii de români cu anunţuri false despre câştiguri uriaşe

 

Proxenetul care a obligat o femeie din Republica Moldova să se prostitueze, condamnat la 7 ani de închisoare

   

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite