Inspectoratul Şcolar Alba cumpără din fonduri europene aproape 2 milioane de măşti şi 56 de tone de dezinfectant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În şcolile din Alba vor ajunge aproape 2 milioane de măşti. Foto Pixabay
În şcolile din Alba vor ajunge aproape 2 milioane de măşti. Foto Pixabay

Inspectoratul Şcolar Alba cumpără cinci categorii de produse destinate gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV2, pentru elevii şi personalul din unităţile de învăţământ din judeţ.

Valoarea totală estimată a contractului este de 5.732.990 de lei, fără TVA. O licitaţie în acest sens a fost lansată recent, cu finanţare din fonduri europene alocate prin programul POIM.

Potrivit caietului de sarcini, grupul ţintă vizat de proiect este alcătuit din 2.135 de cadre didactice şi personal auxiliar şi didactic auxiliar, care desfăşoară activităţi în incinta a 56 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţ, precum şi de un număr de 21.325 de elevi din ciclul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, apartenenţi ai celor 56 de structuri preşcolare şi şcolare aflate în subordinea IŞJ Alba.

Echipamentele şi materialele ce urmează să fie achiziţionate urmăresc combaterea fenomenului de răspândire a coronavirusului şi ameliorarea şi/sau eliminarea riscului de extindere a pandemiei cauzate de acesta.

Achiziţia este împărţită pe cinci loturi, respectiv: lotul  1 – dispensere pentru dezinfectant de mâini cu senzor (2.574 bucăţi); lotul 2 – dispozitive destinate sterilizării aerului (1.226 bucăţi); lotul 3 – soluţie dezinfectare mâini (11.166 bidoane cu o capacitate de 5 litri fiecare); lotul 4 – soluţie dezinfectare pardoseli (3.193 bidoane cu o capacitate de 5 litri fiecare); lotul 5 – măşti protecţie (38.485 cutii a câte 50 bucăţi fiecare). 

În total, vor fi cumpărate aproape 2 milioane de măşti de protecţie (1.924.250), circa 16 tone de soluţie de dezinfectare pentru pardoseli şi aproape 56 de tone de soluţie pentru dezinfectarea mâinilor.

După finalizarea achiţiei, produsele vor fi împărţite celor 56 de unităţi şcolare din tot judeţul Alba.

Vă mai recomandăm:

 

Via Transilvanica, traseul de drumeţie lung de 1.400 de kilometri, aproape de final. Când va avea loc inaugurarea

 

Profesoara cu nota 10 la Titularizare nevoită să predea la patru unităţi de învăţământ

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite