INSP a avizat favorabil ridicarea carantinei în cinci localităţi din Alba. Un singur oraş nu are punctajul necesar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INSP a dat aviz favorabil propunerii DSP Alba pentru ieşirea din carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud. Nu a fost avizată ridicarea carantinei la Cugir.

Cu toate acestea, potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, este necesară păstrarea şi impunerea cu stricteţe a măsurilor de precauţie avute înainte de perioada de carantină.

INSP a avizat favorabil propunerile DSP Alba cu privire la ridicarea carantinarii localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebes, Ciugud, Abrud, toate acestea înregistrând punctaje finale ale analizelor de risc de sub 60 de puncte.

INSP nu a avizat măsura de ridicare a carantinarii oraşului Cugir, analiza de risc având un punctaj de 61 de puncte. Reamintesc ca decizia finala conform legii o ia CJSU, a declarat Alexandru Sinea.

Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud au intrat în carantină în data de 17 noiembrie, ca urmare a incidenţei COVID ridicate. Ultima zi de carantină este 30 noiembrie.

Acum, după avizul favorabil din partea INSP, urmează ca membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba să se întâlnească şi să voteze terminarea carantinei.

Cititi si:

 

Ceremonia militară din 1 Decembrie de la Alba Iulia, cu efective reduse şi fără public. Se mizează pe prezenţa lui Ioahnnis sau a lui Orban

 

Patru aparate de testare pentru COVID-19, în dotarea DSP Alba. Se pot prelucra zilnic 1.500 de teste

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite