Inculpaţi din gruparea „Prostituate pentru VIP-uri“, condamnaţi pentru şantaj şi proxenetism la Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Bălan, zis Bălănel, unul dintre inculpaţi
Adrian Bălan, zis Bălănel, unul dintre inculpaţi

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat miercuri într-un dosar în care au fost judecaţi trei inculpaţi din gruparea de proxeneţi şi recuperatori din cauza „Prstituate pentru VIP-uri“. Cei trei au recunoscut faptele şi au solicitat judecarea într-o procedură rapidă, beneficiind şi de o reducere cu o treime a pedepsei.

Inculpaţii judecaţi sunt Adrian Bălan, Adrian Trifa şi Sicoe Solomon, om de afaceri din Sebeş.  Primii doi au fost judecaţi pentru proxenetism, iar al treilea pentru instigare la şantaj. Din punct de vedere penal, Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedepsele aplicate celor 3 inculpaţi de Tribunalul Alba: 2 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru inculpatul Adrian Bălan, 1 an şi 6 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare, pentru inculpatul Adrian Trifa, şi  2 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare, pentru inculpatul Sicoe Solomon.

„Sub aspectul laturii civile Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală atacată cu privire la acţiunea civilă formulată de partea civilă S.L. împotriva inculpatului S.S. şi a dispus trimiterea acestei acţiunii civile aceleiaşi instanţe de fond, urmând ca aceasta să fie soluţionată în cadrul dosarului iniţial de fond. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu inculpaţii T.A. şi S.S. şi de la comunicare cu celelalte părţi, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, se afirmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel. Cu privire la inculpatul Adrin Bălan, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în 12.09.2011 menţinerea stării de arest preventiv, ceilalţi inculpaţi fiind judecaţi în stare de libertate.

La Tribunalul Alba, Adrian Bălan a primit un an de închisoare cu executare, iar Adrian Trifa a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de trei ani. Solomon Sicoe a primit amendă penală şi obligarea la plata a 875 euro daune materiale şi 500 euro daune morale în favoarea părţii civile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite