Închisoare cu suspendare şi daune de 50.000 de lei în escrocheria cu excursii de la agenţia Everest Travel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patroana agenţiei a vândut pachete turistice şi a fugit cu banii în strinătate
Patroana agenţiei a vândut pachete turistice şi a fugit cu banii în strinătate

Două persoane din Alba Iulia, soţ şi soţie, au fost condamnate definitiv la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune cu pachete turistice. Printre ”victimele” celor doi sunt poliţişti, judecători şi procurori. Iancu Radu şi Iancu Elena au fugit din ţară cu banii încasaţi pentru excursii în anul 2014.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată în 29 martie 2017 la Curtea de Apel Alba Iulia. Iancu Elena a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe o perioadă de 4 ani. Infracţiunile reţinute în sarcina acesteia sunt înşelăciune şi evaziune fiscală. Soţul acesteia, Iancu Radu a primit 8 luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. Acesta dn urmă a fost singurul care a şi formulat apel în dosar, respins instanţă.

Instnţa a mai dispus ca inculpata să plătească, în solidar cu societatea Everest Trading SRL Alba Iulia daune civile în valoare de aproape 50.000 de lei către mai multe părţi civile. De asemenea, Tribunalul Alba a admis în parte acţiunea civilă formulată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba şi a obligat pe inculpata Iancu Elena Mihaela, în solidar cu partea responsabilă civilmente Societatea Everest Trading SRL, să plătească părţii civile suma de 6.898 lei, reprezentând impozit pe profit, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii în condiţiile Codului de procedură fiscală, până la data achitării debitului principal.

Banii au fost încasaţi personal de cei doi soţi care, ulterior, au fugit din ţară. Elena Mihaela Iancu şi Radu Iancu au primit în aprilie 2014 mandate de arestare preventivă în lipsă. Femeia a fost găsită în Anglia de unde a fost extrădată la începutul anului 2016. În dosar au fost 31 de părţi civile şi 4 părţi vătămate, reprezentând persoane care au cumpărat excursiile şi nu au mai beneficiat de serviciile turistice.  Agenţia de turism implicată s-a numit Everest Travel SRL Alba Iulia unde a fost administrator şi asociat Elena Mihaela Iancu. Infracţiunile au avut loc în perioada 2011 - 2012.

Radu Iancu a fost timp de aproape 3 ani şef al Serviciului public de Paşapoarte Alba, instituţie aflată în subordinea Prefecturii. După ce a fost schimbat de la conducerea instituţiei a mai rămas o perioadă pe funcţie de execuţie după care a reuşit să se transfere într-o altă structură a Ministerului Afacerilor Interne, la IGPR. În toată această perioadă, bărbatul a intermediat pachete turistice şi pentru angajaţi din sistemul de poliţie şi cel judiciar. Soţul convingea oamenii să cumpere excursii exotice, iar soţia încasa banii. Astfel, printre cei păgubiţi se află poliţişti şi magistraţi.

Citiţi şi:

 

Scandalul transportului de călători din Alba: Consiliul Judeţean câştigă un proces important şi poate organiza licitaţia de atribuire a traseelor

 

Procuror DNA despre hotărârea Curţii de Apel Alba privind anularea unui dosar de abuz în serviciu: ”încalcă stabilitatea statului de drept”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite