Imagini inedite cu doi lupi care se plimbă prin stratul gros de zăpadă din pădurile Apusenilor VIDEO

0
Publicat:

Doi lupi care înaintează prudent prin stratul gros de zăpadă din pădure au fost filmați de o cameră de supraveghere amplasată în Parcul Natural Apuseni.

Lupi filmați într-o pădure din Apuseni FOTO Parcul Natural Apuseni
Lupi filmați într-o pădure din Apuseni FOTO Parcul Natural Apuseni

În imagini se poate observa cum, la un moment dat, unul dintre lupi se pare că vede camera și fuge speriat, urmat imediat de celălalt animal.

„Puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate de grupul din care fac parte, precum lupul. Spre deosebire de alte canide, ca de exemplu vulpile sau coioţii, lupul, de obicei, există pentru haita sa. În cadrul haitei, lupii îşi vor demonstra în mod constant rangul pe care îl deţin. Când doi lupi dintr-o haită se întâlnesc, cel care are rangul superior, va manifesta , faţă de cel din rang inferior, un comportament agresiv şi încredere prin ridicarea cozii, îndreptarea urechilor spre înainte, ridicarea buzei superioare, într-un rânjet, şi încercarea de a părea cât mai mare şi ameninţător posibil", au transmis reprezentanții Administrației Parcului Natural Apuseni.

România are una dintre cele mai mari populaţii de lup din întreaga Uniune Europeană. Lupii trăiesc în haită, care au în componenţă perechea conducătoare, formată din masculul şi femela alfa, precum şi puii lor de până la 3 ani.

Câteodată pot aparea şi alţi lupi în haită, rude ale celor alfa. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

Au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea. Atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Este un vânător foarte talentat, însă modul lui de trai are un impediment major: este concurentul direct al omului, şi pe majoritatea zonei lui de răspândire a pierdut în această luptă inegală. Lupul este cea mai mare specie din familia câinilor (Canidae).

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite