Compania germană Daimler AG a aprobat extinderea capacităţilor de producţie în România: investiţie de peste 300 de milioane de euro la Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine dintr-o fabrica Daimler AG
Imagine dintr-o fabrica Daimler AG

Consiliul de administraţie al companiei germane Daimler AG a decis, miercuri, 24 aprilie 2013, să extindă reţeaua de producţie a cutiilor de viteze Mercedes-Benz Cars. Investiţia totală va fi în valoare de 300 de milioane de euro şi va fi dezvoltată la Sebeş, în judeţul Alba, unde există deja o fabrică a societăţii Star Transmission Cugir SRL.

În urma aprobării de către Consiliul de Supraveghere, sunt planificate acum capacităţi suplimentare pentru asamblarea cutiilor de viteze ce urmează a fi stabilite la unitatea de producţie Daimler din România, Star Transmission Cugir. Pentru producţia unei noi generaţii de cutii de viteze automate, vor fi investite în România peste 300 de milioane de Euro în judeţul Alba, în municipiul Sebeş. 

“Extinderea reţelei noastre de producţie va include o locaţie suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, concepută pentru a completa capacităţile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clienţilor, cu o flexibilitate mai mare în viitor., a declarat Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administraţie Daimler pentru Producţie şi Achiziţii Publice Mercedes-Benz Cars şi Mercedes-Benz Vans. 

Calificare pentru angajaţii români

Construirea fabricilor din România a fost determinată de supraîncărcarea producţiei şi lipsei spaţiului destinat cutiilor de viteze în Stuttgart. “De peste 10 ani, Star Transmission continuă să fie un partener de încredere al locaţiilor noastre producătoare de sisteme de transmisie, din Germania. Având în vedere situaţia actuală şi în baza experienţei si colaborarii excelente cu Star Transmission, opţiunea pentru asigurarea capacităţilor necesare de asamblare suplimentară, într-o manieră flexibilă, este de a extinde activităţile din România”, a spus Peter Schabert, Directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din 

mercedes

Untertürkheim.

Fabrica de cutii de viteze din Stuttgart va rămâne în continuare centrul producţiei de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz Cars şi va acţiona în calitate de centru de competenţă în această reţea de producţie. În scopul de a transfera experienţa de la Stuttgart în mod corespunzător, angajaţii români vor urma un program special de calificare. Ei vor participa timp de mai multe luni la fabrica din Untertürkheim, în echipe de asigurare a calităţii, de întreţinere şi de logistică, pe lângă cele de producţie. Unitatea de producţie Daimler, Star Transmission, a fost înfiinţată în anul 2001. În prezent, compania şi cei aproximativ 800 de angajaţi din locaţiile Cugir şi Sebeş produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum şi cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb. 

Cutie de viteză cu 5 trepte fabricată la Sebeş

“A fost deja luată decizia pentru a începe producţia unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la

La fabrica Star Transmission din Cugir lucrează 400 de oameni

mijlocul acestui an, în noua locaţie din Sebeş, până la ieşirea din fabricaţie.  Începând din 2014, generaţia actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacităţi suplimentare de asamblare care vor completa producţia din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent. Cu sprijinul guvernului român in vederea extinderii capacităţilor de producţie, se preconizează că o nouă generaţie de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricată în noua reţea de producţie care implică locaţiile din Stuttgart (producţie completă, inclusiv asamblare) şi Sebeş (doar asamblare) începând cu anul 2016”, se mai susţine în comunicatul companiei.

Daimler AG deţine integral părţile sociale ale societăţii Star Transmission SRL Cugir, după ce a cumpărat de la UM Cugir participaţia statului român de 22 la sută, în schimbul a 8 milioane de euro.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite