Funcţionarii de la DGFP Alba rămân în arest. ÎCCJ a admis recursul procurorilor DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii de la DGFP Alba, arestaţi preventiv în dosarul „Pomponio“ vor fi judecaţi în continuare în arest preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis joi recursul procurorilor DIICOT la decizia Curţii de Apel Alba Iulia.

Instanţa din Alba Iulia a hotărât săptămâna trecută ca Ioan Dobra, Dorin Conţan, Mihail Sîrbu şi Ioan Ispas să fie judecaţi în libertate. În aceeaşi şedinţă de judecată, cei patru funcţionari au fost audiaţi de judecător.

Cu puţine excepţii, au respins toţi patru acuzaţiile procurorilor. Dobra a recunoscut infracţiunea de conflict de interese, respectiv fals în declaraţii, iar Dorin Conţan a recunoscut consultanţa acordată o perioadă de timp firmei Pomponio SA, aparţinând omului de afaceri italian Luca Anversa.

Următorul termen de judecată va fi în 9 februarie 2012, când se va judeca şi cererea de eliberare sub control judiciar a celor patru. Sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, conflict de interese, favorizarea infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei patru funcţionari sunt în arest preventiv din luna mai 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite