FOTO VIDEO Furtună cu gheaţă în Apuseni. Grindina a căzut pe suprafeţe întinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheaţa a căzut pe suprafeţe mari în zona Munţilor Apuseni
Gheaţa a căzut pe suprafeţe mari în zona Munţilor Apuseni

O furtună s-a dezlănţuit miercuri după-amiază în Apuseni unde, la Câmpeni, Albac, Avram Iancu şi în alte localităţi, au căzut precipitaţii sub formă de gheaţă.

Furtuna s-a manifestat prin descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni medii şi mari, averse ce au depăşit 30-35 l/mp. ANM a emis o avertizare de cod portocaliu pentru judeţul Alba. Avertizări meteo similare au fost valabile valabile şi în judeţele Cluj şi Hunedoara. Un locuitor din comuna Albac a comentat ironic furtuna cu gheaţă: ”O farfurie de gheaţă de septembrie”.

Dacă la munte, în nord vestul judeţului, gheaţa a acoperit totul, la Vinţu de Jos ploile au fost mult mai abundente şi au inundat drumurile. Probleme în trafic s-au înregistrat şi la Alba Iulia unde au căzut cantităţi însemnate de precipitaţii.

De această dată vântul nu a mai pus probleme, cum s-a întâmplat duminică, 17 septembrie. Rafalele au distrus în urmă cu trei zile mai multe acoperişuri şi au rupt zeci de copaci, care fie au blocat drumuri publice, fie au căzut peste reţele de energie electrică. În continuare, însă, sute de consumatori din Alba nu sunt racordaţi la reţeaua de energie electrică.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite