FOTO Marş de susţinere pentru preşedintele ales Klaus Iohannis la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de susţinători ai preşedintelui ales Klaus Iohannis, membri sau simpatizanţi PNL şi PDL, au participat vineri, la Alba Iulia, la un marş de susţinere prin oraş. Participanţii au urmat traseul deja “tradiţional”, pornind din centrul oraşului, spre cartierul Cetate şi purtând steaguri tricolore, pentru a marca astfel victoria candidatului lor.

Manifestanţii au sărbătorit astfel victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţiale. Printre participanţi s-au aflat senatorul Alexandru Pereş, deputatul Dan Simedru, viceprimarul Paul Voicu, dar şi alţi membri PNL şi PDL, printre care Dorin Nistor, Gabriel Pleşa, Marius Ceteraş. 

Klaus Iohannis a fost validat, vineri, în funcţia de preşedinte, prin hotărâre a Curţii Constituţionale. Aceasta a adoptat, vineri, hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii candidatului ACL în funcţia de preşedinte al României. La ceremonia oficială au participat preşedintele Traian Băsescu, dar şi liderii ACL Alba, Mircea Hava şi Teodor Atanasiu. BEC a finalizat joi procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din turul II al prezidenţialelor, potrivit căruia Klaus Iohannis este declarat câştigător al scrutinului.

Potrivit documentului, Klaus Iohannis este candidatul care a îndeplinit condiţiile art. 81 din Constituţie. Articolul menţionat se referă la “alegerea Preşedintelui” şi prevede, la alineatul (3), că “în cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea (în primul tur de scrutin – n.r.), se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi”.

Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform procesului-verbal întocmit de BEC. În Alba, Klaus Iohannis a obţinut aproape 70% din voturile alegătorilor.

Alegeri prezidenţiale 2014. Situaţia procentelor pe localităţi în Alba. Ponta a câştigat una singură, Iohannis - 77

Alegeri prezidenţiale 2014. Locuitorii din Alba au fost eroi în turul doi: aproape 70% din voturi pentru Iohannis

Peste 300.000 de oameni aşteptaţi la vot în Alba. Filmul alegerilor prezidenţiale 2014

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite