FOTO Intervenţii dramatice în Apuseni pentru salvarea a două persoane în vârstă cu afecţiuni medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia în vârstă a fost transportată 3 km prin zăpadă
Femeia în vârstă a fost transportată 3 km prin zăpadă

Personalul medial al SMURD Cîmpeni a intervenit sâmbătă pentru salvarea a două persoane în vârstă în zone izolate din Apuseni unde stratul de zăpadă nu permite intervenţia auto.

Paramedicii au mers pe jos, prin zăpadă, 3 kilometri, pentru a ajunge la o pacientă, a anunţat ISU Alba. SMURD Cîmpeni a intervenit sâmbătă pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane de sex feminin, în vârstă de 69 de ani, care suferea de afecţiuni cardiace, dispnee şi tahicardie. Intervenţia s-a produs în satul Peleş, aparţinând de comuna Sohodol.

Intervenţia contracronometru a pompierilor a fost dificilă din cauza drumului impracticabil, acoperit pe alocuri cu un strat de zăpadă de peste 50 centimetri. Paramedicii au parcurs pe jos distanţa de aproximativ 3 kilometri până la domiciliul pacientei.

interventie pompieri alba

Pentru sprijinul echipajului SMURD şi transportul pacientei la ambulanţă s-au mai deplasat încă 3 pompieri de la aceeaşi subunitate, cu un autoturism de teren (Dacia Duster). Pacienta a fost preluată în siguranţă şi transportată la CPU Cîmpeni pentru investigaţii şi tratament de specialitate.

interventie pompieri alba

Anterior, acelaşi echipaj SMURD a intervenit în aceleaşi condiţii în localitatea Făgetul de Jos, com. Poiana Vadului, de unde au preluat un bărbat de 74 ani cu diferite afecţiuni medicale şi l-au transportat aproximativ 4 km. până la ambulanţă şi ulterior la CPU Cimpeni. De această data, un localnic a sprijinit intervenţia pompierilor SMURD cu un auto 4x4.

interventie pompieri alba
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite