FOTO Icoană descoperită neatinsă după un incendiu care a distrus locuinţa unor bătrâni din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoana neatinsă şi focul care a distrus locuinţa familiei Balea
Icoana neatinsă şi focul care a distrus locuinţa familiei Balea

O icoană cu Maica Domnului şi câteva grinzi de lemn. Acestea sunt rămăşiţele unui incendiu puternic care a distrus, duminică, casa unei familii din Apuseni. Doi bătrâni, dintre care unul cu ambele picioare amputate, au rămas pe drumuri.

Incendiul devastator a avut loc duminică după-amiază, în satul Dănduţ, oraşul Câmpeni. Pompierii au acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD dar nu au reuşit să salveze decât foarte puţin  din locuinţă.

Cu toată intervenţia pompierilor, incendiul s-a manifestat pe aproximativ 96 mp la nivelul locuinţei şi pe aproximativ 60 mp la două anexe gospodăreşti. Cauza probabilă a focului a fost stabilită că fiind un scurtcircuit electric.

Un membru al familiei Dalea a postat pe facebook o fotografie a icoanei reprezentând-o pe Maica Domnului, care a scăpat de flăcările care au distrus toate celelalte bunuri, considerând acest fapt un miracol: ”În momente grele Maica Domnului este alături de noi... Icoana neatinsă de mistuitorul foc care a distrus casa din Dănduţ-Câmpeni”.

casa incendiu apuseni

Maria Balea, femeia din satul Dănduţ rămasă fără locuinţă

Cei doi bătrâni au rămas fără casă, dar Primăria Câmpeni a intervenit în ajutorul bătrânilor deplasându-se acolo mai mulţi angajaţi care au transportat persoana invalidă la spitalul din Câmpeni unde i s-a oferit cazare şi asistenţă medicală. Soţia acestuia a rămas la fosta gospodărie, fără a vrea să o părăsească, deşi nu mai exista mare lucru din ea.

casa incendiu apuseni

Autorităţile lcoale au lansat şi un apel umanitar pentru donaţii în scopul reconstruirii casei familiei Balea Alexandru şi Maria, primarul Călin Andreş susţâinând că o sumă importantă va fi alocată şi de către Primărie. Pentru salvarea bărbatului din casă a fost nevoie de gestul de eroism al unui vecin, Alin Bold (26 ani), care vâzând incendiul şi, ştiind că bătrânul are picioarele amputate, a intrat în locuinţă, înainte de extinderea focului şi a reuşit să îl scoată afară.

casa incendiu apuseni

”Azi am fost la locul tragicului incident împreună cu o parte dintre funcţionarii publici din primăria Câmpeni pentru a da o mână de ajutor celor doi oameni. Dl. Balea a fost transportat la spitalul din Câmpeni cu maşina primăriei şi salvarea SMURD din Câmpeni. Dl.Balea este o persoană cu handicap căruia i-au fost amputate ambele picioare, a fost salvat din incendiu de Alin Bold, un vecin al familiei Balea. În zilele următoare voi publica pe pagina mea de facebook un nr.de cont unde cei care doresc îi pot ajuta.

incendiu apuseni

Focul a fost provocat de un scurtcircuit

Aceşti bani vor fi folosiţi pt.construirea unei case noi pentru cele două persoane vârstnice sau pt.cumpărarea unei locuinţe în apropirea fostei lor case. Primăria Câmpeni va participa cu o sumă de bani substanţială pe care o va acorda celor doi”, a scris pe contul său de facebook, primarul din Câmpeni, Călin Andreş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite