Fostul subprefect de Alba, Ovidiu Jidveian, a dat în judecată Guvernul pentru a deveni înalt funcţionar public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul subprefect de Alba, Ovidiu Jidveian, consilier local şi preşedinte al organizaţiei PSD Alba Iulia, a dat în jduecată Guvernul României pentru statutul de înalt funcţionar public. Jidveian a pierdut procesul la Curtea de Apel Alba Iulia, dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe lângă Guvern, pârâţi în dosar mai sunt Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Instituţia Prefectului Alba. La instanţa supremă din Bucureşti, primul termen în dosar va avea loc peste un an şi jumătate, în iunie 2014. Ovidiu Jidveian a fost subprefect al judeţului Alba în perioada martie – octombrie 2009. A fost schimbat din funcţie, după ce PDL a decis să “elimine” PSD de la guvernare.

Ulterior, aproximativ 20 de foşti prefecţi şi subprefecţi PSD au dat Guvernul în judecată. Unii şi-au cerut posturile înapoi, alţii au vrut doar să fie incluşi în rândul înalţilor funcţionari publici. Între timp o parte dintre aceştia a renunţat, dar unii au continuat demersurile în justiţie. 

Printre aceştia se află şi avocatul Ovidiu Jidveian, care a declarat că nu doreşte să devină subprefect de Alba ci să obţină statutul de înalt funcţionar public. “Am susţinut examenul în 2009, dar nu apar în lista înalţilor funcţionari publici ai Guvernului. Este important pentru că poate să mă ajute pe viitor”, a spus avocatul. Preşedintele Alba Iulia vizează, în prezent, un post de secretar de stat în Guvern, după ce a ratat alegerile parlamentare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite