Fostul premier Adrian Năstase: „În Alba sunt multe firme de succes în zona agroalimentară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase, înainte de începerea dezbaterilor de la Alba Iulia
Adrian Năstase, înainte de începerea dezbaterilor de la Alba Iulia

Adrian Năstase participă la Alba Iulia la dezbaterile Departamentului pentru Industrie Alimentară şi Siguranţă Alimentară al PSD. Preşedintele Consiliului Naţional al formaţiunii politice va fi prezent şi la lansarea „Programului USL pentru Agricultură“.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, este prezent la Alba Iulia, vineri,  la dezbaterile care au ca scop identificarea soluţiilor de relansare a industriei din România.

Discuţiile au început, în jurul orei 11, la Hotel „Parc” din Alba Iulia. „Am dorit să organizăm această dezbatere a Departamentului pentru Industrie Alimentară şi Siguranţă Alimentară,la Alba Iulia, pentru că aici,  în judeţ, sunt foarte multe activităţi legate de prelucrarea şi realizarea unor produse din agricultură şi în zona de agroalimentar sunt foarte multe activităţi şi intreprinderi de succes, unele extrem de cunoscute şi lideri naţionali. Am considerat că aici ar fi locul cel mai bun pentru o astfel de dezbatere“, a spus Adrian Năstase, care a apreciat că trebuie găsită o soluţie prin care să fie sprijinite şi culturile de cereale şi zootehnia, dar şi industria.

Preşedintele Consiliului Naţional a enunţat o parte din priorităţile pe care le are în vedere pentru revigorarea  segmentului industrial. „Consider că un randament mai înalt în ceea ce priveşte producţia agricolă nu poţi să ai decât la capătul lanţului de prelucrare. De acerea subvenţiile şi sprijinul statului trebuie să se manifeste în agricultură şi trebuie să meargă până la capăt,  în zona de abatorizare, de prelucrare, în zona de desfacere a produselor, în zona, până la urmă, de export,. Aici avem un potenţial deosebit “,  a mai punctat Năstase.

La şedinţă participă preşedinţii departamentelor judeţene pentru industrie alimentară ale organizaţiilor PSD din zona Ardeal şi Banat, senatori şi deputaţi ai partidului.

Întrebat dacă programul USL pentru agricultură îl va incude şi pe ţăranul simplu , Adran Năstase a răspuns „Trebuie văzut în ce fel fermele de subzistenţă pot fi ajutate, pot fi puse într-un proiect mai amplu, de felul în care putem să gândim o agricultură modernă, care să asigure nu doar o folosire pe spaţii înguste a unora dintre resursele pe care le avem, ci utilizarea la un nivel cât mai înalt a oportunităţilor pe care România le are “, a mai spus Adrian Năstase.

La şedinţă participă preşedinţii departamentelor judeţene pentru industrie alimentară ale organizaţiilor PSD din zona Ardeal şi Banat, senatori şi deputaţi ai partidului.

Liderul PSD, Victor Ponta, va ajunge la Alba Iulia în jurul orei 14,00, când la  Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia are loc  lansarea „Programului USL pentru Agricultură şi Dezvoltarea Satului Românesc”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite