Fiul unui om de afaceri din Apuseni, condamnat la închisoare pentru ultraj şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Iulian Popa. Foto facebook
Claudiu Iulian Popa. Foto facebook

Unul dintre băieţii de “bani gata” din Alba este Claudiu Iulian Popa, fiul unui om de afcaeri din Apuseni. În ultimii ani a fost implicat în mai multe scandaluri, unele soldate cu dosare penale. Are la activ două condamnări la închisoare cu suspendare.

Claudiu Iulia Popa este fiul unui om de afaceri din comuna Albac. Recent a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. Tânărul în vârstă de 28 de ani făcea parte dintr-o grupare specializată în infracţiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi ce administrează aparate mecanice destinate jocurilor de noroc. Membrii grupării au primit în total 25 de ani de închisoare.

Claudiu Iulian Popa a primit 3 ani de închisoare pentru asociere la săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune şi utilizarea unor dispozitive ilegale pentru obţinerea de câştiguri la jocuri electronice de noroc. Deşi mai avea o condamnare cu suspendare de 6 luni, Judecătoria Cîmpeni a dispus suspendarea condiţionată şi a pedepsei de 3 ani. Sentinţa nu este definitivă. Alături de Claudiu Popa au mai fost condamnaţi încă patru inculpaţi, membrii ai grupării care se ocupa cu înşelăciuni: Ionel Claudiu Rostaş, Dumitru Emanoil Pilea, Nicolae Deoancă şi Antonie Daniel Nyeste. 

Inculpaţii mai trebuie să plătească despăgubiri civile de 22.600 lei către două societăţi comerciale, precum şi cheltuieli judiciare către stat în valoare de 18.000 de lei. Membrii grupării au operat pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, alterând memoriile mai multor jocuri de noroc, obţinând prin acest mod de operare, câştiguri nejustificate şi ilegale. Activitatea infracţională s-a desfăşurat în prima parte a anului 2011. Claudiu Iulian Popa a primit 3 ani de închisoare pentru asocierea la săvârşirea de infracţiuni, 3 ani pentru înşelăciune, respectiv şase luni pentru utilizarea unor dispozitive ilegale destinate obţinerii de câştiguri la jocuri de noroc. Instanţa a dipsus condamnarea la sentinţa cea mai grea, de 3 ani de închisoare şi a dispus suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 8 ani.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri