Final de reorganizare pentru Vinalcool Alba Iulia: de la băuturi, la închirieri de spaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţi Itul, patronul societăţii Vinalcool
Franţi Itul, patronul societăţii Vinalcool

Tribunalul Alba a finalizat procedura de reorganizare judiciară a societăţii comerciale Vinalcool SA Alba Iulia. Societatea şi-a redus semnificativ activitatea în ultimii ani şi realizează venituri doar din închirierea de spaţii.

Instanţa a decis închiderea procedurii de reorganziare judiciară în 19 iunie 2012, după doi ani ani şi trei luni de la admiterea solicitării formulată de administratorul societăţii. Firma este în proprietatea omului de afaceri Franţi Itul, care deţine pachetul majoritar de acţiuni (51,6%) prin intermediul unei alte firme a acestuia – Punctual SRL Alba Iulia. Restul acţiunilor sunt deţinute de Itul ca persoană fizică (19,1%) şi de alţi acţionari.

Vinalcool SA a intrat în procedură de reorganziare judiciară în martie 2010, cu datorii de peste 1,5 milioane de lei la bugetul de stat, bugetul local şi alţi creditori. În doi ani s-a reuşit plata datoriilor şi recuperarea creanţelor, astfel încât firma să rămână în activitate. Balonul de oxigen l-a reprezentat vânzarea terenului în suprafaţă de 12.433 de metri pătraţi din Alba Iulia către compania Dedeman, care a construit un retailer de materiale de construcţii. Preţul obţinut în schimbul terenului amplasat în zona industrială a oraşului a fost de 825.000 de euro (3,7 milioane de lei), fără TVA.

După vânzarea terenului, societatea şi-a mutat sediul social, din Alba Iulia, în comuna Sîntimbru. În primele trei luni din 2012, Vinalcool a înregistrat o cifră de afaceri netă de 22.500 lei, venituri totale de 22.500 lei şi cheltuieli totale de 77.110 lei, rezultând o pierdere brută, respectiv contabilă de 54.610 lei. Societatea are în prezent 5 angajaţi.

Şi în 2011, firma a avut pierderi  cifrate la 1,46 milioane de lei. Societatea comercială Vinalcool SA Alba Iulia a ajuns dintr-un producător important de băuturi alcoolice, o firmă care se ocupă exclusiv cu închirierea de spaţii pe care le deţine în proprietate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite