Festivitate cu o mare promisiune la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia. Primăria va construi o nouă sală de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 90 de preşcolari au păşit pentru prima dată la şcoală
Peste 90 de preşcolari au păşit pentru prima dată la şcoală

Cei aproape 800 de elevi ai Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia au păşit, şi ei, cu emoţii în noul an şcolar. Printre aceştia se află şi un număr de 92 de preşcolari care au început clasa pregătitoare.

Noutatea importantă transmisă elevilor acestei unităţi şcolare este faptul că, după demersuri care au durat mai mulţi ani, administraţia locală s-a ”hotărât” să construiască o sală de sport. Vestea a fost transmisă elevilor şi profesorilor de către viceprimarul Gabriel Pleşa, prezent la festivitatea de deschidere a anului şcolar. 

Viitoarea sală de sport va fi construită pe un teren viran aflat în vecinătatea şcolii, pe strada Ferdinand. Potrivit viceprimarului din Alba Iulia, investiţia este în faza de proiect şi urmează să fie scoasă la licitaţie. Teoretic, lucrările ar putea să înceapă până la sfârşitul anului. Şcoala ”Avram Iancu” are nevoie de o astfel de investiţie, în condiiile în care, fosta sală de sport a şcolii, oricum improprie, a fost transformată în săli de curs, din cauza numărului foarte mare de copii care învaţă aici. În acest an şcolar, orele de sport vor fi ţinute în curtea şcolii. 

deschidere scoala alba

Chiar dacă nu a fost prezentă la festivitatea de deschidere, directorul Elena Ignat a transmis un mesaj elevilor, profesorilor şi prăinţilor prin intermediul directorului adjunct, Mirela Ianc. ”Şcoala noastră vă aşteaptă pregătită pentru un nou an de muncă, de căutări, de acumulări şi  de eforturi menite să ducă la împlinirea voastră ca oameni. În timp ce voi eraţi în vacanţă, o echipă de oameni s-a preocupat ca şcoala să arate bine azi şi să vă aştepte cu podele noi, mobilier nou, videoproiectoare, sa fie reparată si igienizată, ca de astăzi să puteţi invăţa şi petrece timp de calitate în cele mai bune condiţii. Invăţaţi într-o şcoală cu prestigiu atât la nivelul oraşului cât şi la nivelul judeţului şi acesta trebuie să fie un motiv de satisfacţie, dar si o responsabilitate pe măsura. De aceea, de astăzi, aş vrea să vorbim despre Responsabilitate şi, mai ales, să acţionăm in acest spirit cu toţii: atât elevii, cât şi părinţii şi dascălii. Este nevoie de responsabilitate în purtarea uniformei şcolare, cu atât mai mult cu cât ea vă individualizează pe voi, elevii şcolii noastre de Excelenţă. Aveţi responsabilitatea unei conduite corecte şi demne, aşa cum ne cer statutul de elev si regulamentul şcolii, dar   şi a respectului unuia faţă de celălalt, faţă de dascălii si parinţii vostri  şi, mai ales, aveţi responsabilitatea învăţării”, a transmis prof. Elena Ignat.

deschidere scoala alba
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite