Festivalul ”Blaj Alive”: 20 de concerte pe Câmpia Libertăţii din Blaj. Manu Chao, vedeta evenimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi vineri şi sâmbătă la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, la festivalul ”Blaj Alive”. Costurile totale ale acestei ediţii se ridică la peste jumătate de milion de euro. Vedeta festivalului, organizat în colaborare cu compania Bosch Rexroth, este interpretul de origine franceză Manu Chao.

De toată organizarea se ocupă cei peste 200 de angajaţi şi alţi 180 de tineri voluntari. Preţul unui bilet este de 90 de lei pe cele două zile de festival, 140 de lei pentru cei care vor loc în zona de campare şi 50 de lei pentru o singură zi. Consiliul local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba au contribuit cu câte 30.000 de euro, adică 130.000 de lei.

Singurii care vor avea accest gratuit pe cele două zile de festival vor fi angajaţii Bosch, care potrivit organizatirilor, vor avea intrarea plătită de către firmă. Locuitorii din Blaj nu vor avea nicio facilitate din punct de vedere al costurilor. Şi anul acesta organizatorii au pregătit un program pentru toate gusturile. Ziua este rezervată momentelor de relaxare cu jocuri, concururi si workshop-uri inedite. Anul acesta va exista şi o zonă de lounge, Jazz in the Park, unde cei care doresc se vor putea destinde pe muzica trupelor Ori Alboher, JazzyBirds şi Nuages Quartet.

Potrivit organizatorilor, in fiecare zi sunt aşteptaţi în jur de 10.000 de oameni. Cei care s-au hotărât să vină cu cortul vor putea campa începând de joi de la ora 12.00 şi îşi vor putea strânge lucrurile până duminică la ora 12.00. Biletele sunt disponibile la preţul de 50 de lei pentru fiecare zi, 140 de lei pentru abonament cu preţ camping şi 90 de lei abonamentul pentru toate zilele de festival. Conform programului, vineri seara vor concerta Ouzo Bazooka, Subcarpati, Sunrise Avenue, iar sâmbătă - Coma, Guess Who şi nu în ultimul rând Manu Chao. 

   

image

Manu Chao este un artist de origine franceză, iar în decursul timpului a cântat în trupele Hot Pants şi Los Carayos. Chao şi-a lansat primul album solo "Clandestino" în 1998, cu un succes internaţional răsunător. Al doilea album al său, "Proxima Estacion: Esperanza", în colaborare cu Radio Bemba Sound System, a fost lansat în 2001 şi a fost, de asemenea, un succes. Au urmat "Siberie m’etait Conteee", primul album în întregime în limba franceză, şi "La Radiolina". În ultimii ani, Manu Chao susţine un show live plin de energie în care este acompaniat de trupa La Ventura.

”Cei care sunt preocupaţi de industria muzicală ştiu că Manu Chao nu este un nume tocmai ieftin, la fel nu sunt nici cei de la Sunrise”, a precizat directorul festivalului, Codruţa Vulcu. Aceasta a spus că dincolo de onorariile efective ale formaţiilor foarte mult costă transferul lor, biletele de avion, cazările, mesele, producţia efectivă. 

”Pentru Blaj, acest festival, este o oportunitate extraordinară. Eu cred că este un parteneriat public-privat eficient şi corect, la nivel relaţional. Pentru oamenii din Blaj şi pentru agenţii economici mă gândesc că este ca un «boom». Ştiţi foarte bine, noi avem o mare problemă cu ceea ce înseamnă spaţiile de cazare, dar, de la an, la an se vor inaugura pensiuni. Agenţii economici se mişcă în funcţie de direcţia pe care o ia oraşul. De la an, la an, mă simt un primar mult mai fericit când văd că lucrurile încep să se lege. Sperăm ca Blajul să fie iar o emblemă naţională, regională cred că este deja”, a spus Gheorghe Valentin Rotar.

Preşedintele Consiliului judeţean Alba, Ion Dumitrel, a felicitat iniţiatorul evenimentului, Bosch Rexroth, precizând că este un proiect cultural foarte important pentru această zonă a României.

Albafest 2015. Concertul Goran Bregovici, evenimentul anului la Alba Iulia

 

FOTO Cele mai valoroase piese din aur şi argint din istoria României, expuse la Alba Iulia. Suma de asigurare este de 70 milioane euro

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite