FC Unirea Alba Iulia se desfiinţează. Clubul de fotbal rămas fără bani nu va mai activa în Liga a II-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Unirea Alba Iulia se va desfiinţa, potrivit unei decizii luate miercuri de Consiliul de Administraţie al clubului. Societatea care deţine clubul se află în insolvenţă cu datorii de peste 1 milion de lei.

Reprezentanţii clubului au declarat miercuri că, în condiţiile în care nu se găsesc rapid 20.000 de euro reprezentând rate contractuale și baremuri de arbitraj, echipa nu mai poate continua în Liga a II-a. Clubul are de recuperate restanţe financiare cifrate la aproximativ 180.000 de euro.

”Am hotărât să se închidă porțile definitiv și irevocabil. Nu mai sunt bani de arbitri, nu mai sunt bani de salarii. Jucătorii vor deveni toți liberi de contract. FC Unirea se va desființa pentru că nu vedem soluții de rezolvare în timp a situației cu care ne confruntăm”, a declarat Marian Sarmeș, președintele Consiliului de Administrație. Finanţată în ultimii ani din bani publici de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Alba Iulia, FC Unirea a pierdut această oportunitate de a face rost de bani după ce procurorii DNA au intrumentat un dosar de înşelăciune pe numele membrilor din conducerea clubului. Dosarul a fost trimis în judecată, iar suma imputată se ridică la 12 milioane de lei.

”Nu am fost ajutați deloc. Unirea nu este echipa a 2-3 persoane este și echipa orașului și a județului. Toți trebuie să-și asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă acum”, a mai spus Sarmeș. Împreună cu administratorul judiciar al societăţii s-a mai decis ca societatea Fotbal Club Unirea 2006  SA să intre în reorganizare judiciară.

Unirea Alba Iulia ocupă locul 6 în Seria a II-a din eşalonul secund, cu 9 puncte. Unirea Alba Iulia s-a înființat în 1924 şi a jucat trei sezoane în prima divizie (2003-2004, 2005-2006 şi 2009-2010). Cea mai bună performanţă a fost locul 6 în Liga I în sezonul 2003-2004. Unirea Alba Iulia a jucat şi o semifinală de Cupa României, în sezonul 1990-1991.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite