Excluderea din PSD a celui mai performant primar de comună din ţară, în discuţia conducerii naţionale a partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia privind excluderea din PSD a celui mai performant primar din România va fi discutată de Comitetul Executiv Naţional al partidului. Primarul Gheorghe Damian din Ciugud a contestat decizia conducerii PSD Alba şi aşteaptă soluţionarea acesteia.

Potrivit preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, excluderea primarului Gheorghe Damian şi a lui Ioan Florea din partid va fi discutată în Comitetului Executiv Naţional. Ultimul cuvânt îl va avea conducerea centrală, conform noului statut al partidului. La aproape trei luni de când PSD Alba a decis să renunţe la Gheorghe Damian şi Ioan Florea, lucrurile nu sunt încă lămurite şi cei doi nu au fost excluşi în mod oficial, deşi Damian ar fi primis decizia în scris.

„Discuţia şi propunerea noastră, a organizaţiei judeţene, este înaintată către Comitetul Executiv Naţional care va lua decizia la momentul în care o consideră necesară. Noi ne menţinem punctul de vedere şi organizaţia şi-a asumat decizia”, spune Ioan Dîrzu. Motivul pentru care cei doi au fost excluşi din PSD rămâne încă incert. Se pare că este vorba de o trădare şi că cei doi ar fi decis schimbarea din funcţie a deputatului Ioan Dîrzu, care ocupă interimar funcţia de preşedinte al organizaţiei.

„După mai multe declaraţii în care s-au tras nişte concluzii, noi am discutat în interiorul partidului toate aspectele şi am spus şi atunci ceea ce vă putem spune şi acum, că organizaţia are nevoie de unitate, de a pune în practică ceea ce decide şi nu avem nevoie de chestiuni care să ducă la duplicitate, la trădare sau la alte aspecte de genul ăsta şi permiteţi-mi să nu intru în mai multe de detalii şi aceste lucruri să rămână în interiorul organizaţiei. Decizia s-a luat în interiorul organizaţiei şi decid să le menţin în interiorul familiei PSD”, a mai declarat Ioan Dîrzu.

Potrivit lui Dîrzu, noul statut al partidului prevede ca astfel de decizii să fie luate de CEXN atunci când este vorba despre persoanele aflate în funcţii de conducere. „O să vedem decizia Comitetului care este forum superior şi decizional. Conform statului PSD, persoanele cu funcţii de conducere în organizaţiile locale sunt confirmate excluderii sau sancţiunilor luate de către Comitetul Executiv Naţional. Eu sunt convins că decizia va fi una corectă, cu argumente şi credem că va fi una conform cu decizia Comitetului Executiv Judeţean”, a mai spus preşedinele PSD Alba.

”Aam aflat cu deosebit regret că am fost exclus din Partidul Social Democrat în urma unei aşa-zise «analize aprofundate a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare cât şi a rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană». Acesta a fost motivul comunicat public de preşedintele interimar al PSD Alba, Ioan Dîrzu, şi de conducerea PSD Alba. Mi s-a imputat rezultatul de la alegerile parlamentare, deşi în Alba PSD a obţinut un «rezultat istoric» propunând alegătorilor o echipă de buni profesionişti în care m-am regăsit şi eu. Am muncit mult alături de colegii mei, am bătut judeţul în lung şi în lat pentru a prezenta programul electoral al PSD şi echipa în care am crezut”, a declarat primarul din comuna Ciugud după ce a aflat de excludere. Acesta a completat că rămâne fidel principiilor social-democrate şi a spus că va contesta decizia, lucru care s-a şi întâmplat. Damian administrează comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene, peste 20 de milioane de euro

Citiţi şi:

Primarul din Ciugud, reacţie după excluderea din PSD: ”Nu am în sânge trădarea şi nu vreau să fiu scos pe uşa din spate”

Reacţii după excluderea din PSD a celui mai performant primar de comună care a câştigat alegerile cu 85%: „Adevăratele valori trebuie să dispară din partid“

Scandal în PSD Alba. Primarul comunei Ciugud, cu investiţii de 16 milioane de euro din fonduri europene, a fost exclus din partid

Primarul comunei din Alba cu investiţii de 16 milioane de euro din fonduri europene a câştigat alegerile cu 85%

 

Comuna din Alba cu toate drumurile asfaltate, pistă de biciclete, internet wireless gratuit şi investiţii de 16 milioane euro din fonduri europene

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite