DSP Alba se dotează cu un nou aparat de testare RT-PCR. Capacitatea va putea creşte până la 1.000 de teste individuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul de testare al DSP Alba va mai avea un aparat RT-PCR
Laboratorul de testare al DSP Alba va mai avea un aparat RT-PCR

Laboratorul DSP Alba va avea în dotare două aparate RT-PCR pentru testarea COVID-19, a anunţat directorul instituţiei, Alexandru Sinea.

„Începând de astăzi (marţi, 21 iulie - n.r.) Laboratorul DSP Alba va avea în dotare două aparate RT-PCR, prin transferul unui aparat nou de la DSV Alba, instituţie care ne-a sprijinit constant. Totodată, vor fi efectuate angajări de personal precum şi delegări de la spitale sau din reţeaua medicala şcolară, pentru a întări capacitatea de răspuns a instituţiei.

Trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu, iar atunci când nu mai putem, mai putem puţin!”, a scris marţi directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pe reţeaua de socializare Facebook.

Aparatul a fost achiziţionat de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba prin licitaţie publică, în urma unui protocol încheiat cu DSP. Aparatul a costat peste 600.000 de lei.

Sinea spune că preluarea noului aparat de testare nu înseamnă automat dublarea capacităţii de testare, scopul pe termn scurt fiind acela de a degreva aparatul aflat deja în dotarea instituţiei şi a uşura munca personalului care lucrează în laborator. ”Putem spune că va exista o creştere imediată a capacităţii de testare cu 50%, dar dacă este nevoie vom lucra la capacitate maximă şi vom putea testa 1.000 de persoane pe zi, individual”, a completat directorul DSP Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite