”Dragonu” revine după gratii. A bătut un martor pentru că a dat declaraţii împotriva tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. Acesta a agresat o persoană ce a depus mărturie într-un dosar penal privind traficul de etnobotanice.

Este vorba despre dosarul de trafic de etnobotanice, deschis în urma percheziţiilor din 30 mai de la Alba Iulia şi Stremţ. În această cauză este cercetat în arest preventiv Daniel Florin Mara, iar Gergely Petru Claudiu în arest la domiciliu. De asemenea, Ghiţă Simion Dura este cercetat sub control judiciar. Fiul acestuia din urmă, George Virgil Alin Dura, zis Dragonu, este cel care, în 6 iunie, l-a agresat pe un martor în dosar, cu pumnii şi picioarele, în scopul răzbunării, pentru declaraţia dată în faţa anchetatorilor, în dosarul penal în care este cercetat şi tatăl său.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, 5.300 de lei, precum şi telefoane mobile şi laptopuri ce se pare că au fost folosite în activitatea infracţională. Poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere şi au audiat, în calitate de martori, 25 de persoane ce ar fi cumpărat astfel de substanţe interzise, de la persoanele vizate de anchetă. 

”Având în vedere faptul că unii dintre martorii audiaţi au dat declaraţii împotriva celor trei persoane cercetate, un bărbat, de 29 de ani, din Alba Iulia, fiul uneia dintre persoanele vizate de anchetă, i-ar fi ameninţat şi agresat pe unii dintre martori. Din cercetări a rezultat că, în seara zilei de 6 iunie a.c., în timp ce se afla în faţa blocului în care locuieşte, unul dintre martori ar fi fost lovit de bărbat, cu pumnii şi picioarele, în scopul răzbunării, pentru declaraţia dată în faţa anchetatorilor, în dosarul penal în care este cercetat şi tatăl său”, se afirmă într-un comunicat de presă al BCCO Alba Iulia.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba au luat, faţă de bărbat, în aceeaşi zi, măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar instanţa de judecată a dispus, faţă de acesta, măsura controlului judiciar. La data de 14 iunie a.c., Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba şi a dispus măsura arestării preventive a bărbatului, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Dragonu revine după gratii, după ce în anul 2015 a fost liberat condiţionat în urma unei condamnări la 5 ani de închisoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite