„Dragă defunct“: primarul comunei Meteş din Alba cere persoanelor decedate să-şi plătească datoriile la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul se adresează cu titulatura ”dragă defunct”. Foto: alba24.ro
Primarul se adresează cu titulatura ”dragă defunct”. Foto: alba24.ro

Primarul comunei Meteş din Alba a transmis adrese oficiale mai multor persoane decedate prin care le ”anunţă” suma pe care o datorează bugetului local pentru anul 2015, respectiv dacă au datorii pentru anul 2014. În aceleaşi documente, primarul Traian Ursaleş le transmite acestora ”la mulţi ani” şi speră că vor face ”echipă” şi în noul an.

”Cu ocazia impozitului pe venit, domnul primar al comunei Meteş, Traian Ursaleş, a trimis nişte scrisori în care sunt menţionaţi neplătitorii impozitului pe anul trecut, precum şi urările de bine pentru acest an. Problema e ca printre scrisorile de urare găsim şi defunct x sau y. Aceste scrisori au fost trimise către mai multe persoane decedate cu câţiva ani în urmă”, a transmis un locuitor al comunei Meteş pentru alba24.ro.

Primarul, doctor în chimie, a scris atât pe plicul adresei cât şi în comunicarea oficială numele persoanei folosind titulatura ”dragă defunct”. ”Acum că este început de an 2015, vreau să vă urez un an nou fericit cu împliniri, cu multă săntate. (...) Vă rog să veniţi să plătiţi impozitele până la 31 martie 2015, pentru a beneficia de reducerea de 10% şi pentru a evita majorarea acestora. Este important de ştiut că dacă plătiţi doar la sfârşitul anului, veţi plăti mai mult, deoarece impozitele se mai majorează. Mai mult decât atât, aşa cum ştiţi din anii trecuţi, cine are restanţe la impozite sau amenzi neplătite, nu primeşte nici o adeverinţă de la Primărie. Gândiţi-vă că fiecare dintre voi aveţi nevoie de adeverinţe de la Primărie pe parcursul unui an”, a scris primarul Traian Ursaleş într-o adresă oficială transmisă unui ”defunct” din satul Ampoiţa. Persoana decedată este anunţată că are de plătit impozit de 6 lei pe anul 2015 şi o restanţă de 15 lei pentru anul 2014. 

metes primar alba

Primarul a recunoscut faptul că a făcut acest lucru intenţionat pentru că urmaşii persoanei decedate nu au venit în termenul legal pentru a declara succesiunea. Ursaleş a precizat că exprimarea ”defunct” nu era poate cea mai indicată, însă a ţinut să sublinieze că vina aparţine succesorilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite