Dosarul „Continental“ la Curtea de Apel Alba Iulia cu miliardarul Dorel Tamaş şi avocata Doina Scutea inculpaţi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia are marţi pe rol un nou termen în dosarul „Continental“ în care miliardarul Dorel Tamaş este judecat pentru delapidare şi spălare de bani, alături de decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, care este acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

UPTATE: Curtea de Apel Alba Iulia a amânat din nou judecarea cauzei la cererea apărătorului inculpatei Anca Gherman. Acesta a motivat că a fost angajat de curând şi nu a avut timp să pregătească apărarea. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 noiembrie 2011.

Este al cincilea termen al procesului, care se derulează la Curtea de Apel din luna septembrie 2011. Până acum au fost doar amânări, cauzate fie de abţinerea întregului complet de judecată, fie pentru angajarea de apărători pentru inculpaţi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 14 mai 2008, inculpatul Dorel Tamaş, în calitate de administrator al SC Ardeleana SA, şi o societatea comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract cu privire la vânzarea hotelului „Continental” din acelaşi oraş.

Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării. Tamaş şi Scutea au ascuns faptul că imobilul era revendicat de foştii proprietari. Suma dată ca şi avans nu a mai fost restituită.

Dorel Tamaş este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, două infracţiuni de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, în formă continuată, delapidare, în formă continuată, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În sarcina Doinei Scutea s-a reţinut complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În acelaşi dosar mai sunt judecate alte patru persoane, printre care şi notarul public Anca Gherman, acuzate de înşelăciune în dauna BCR prin contractarea unor credite cu documente false întocmite la solicitarea omului de afaceri Dorel Tamaş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite