Dosar cu acuzaţii de omor şi tentativă de omor, pe masa judecătorilor din Alba. Bărbatul care a ucis o femeie de 80 de ani, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul din Botoşani acuzat de comiterea omorului calificat şi a tentativei de omor calificat, infracţiuni ce au avut loc în 14 iulie 2017 într-o locuinţă din cartierul Partoş din Alba Iulia, a fost trimis în judecată. Lupu Mădălin Miki (24 ani) riscă condamnarea la detenţie pe viaţă.

Victimele acestuia sunt o femeie în vârstă de 80 de ani, care a decedat în urma rănilor suferite şi fiul acestuia de 53 de ani, internat în spital cu răni foarte grave. Bărbatul mai este trimis în judecată la Tribunalul Botoşani, tot pentru omor calificat, respectiv tâlhărie calificată, fapte ce au fost comise la două zile după cele de la Alba Iulia.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în data de 26 octombrie 2017. Cauza va urma procedura camerei preliminare care urmează să constate regularitatea rechizitoriului, după care va începe judecata propriu zisă. În 3 noiembrie, instanţa se va pronunţa şi cu privire la prelungirea măsurii arestării preventive.

Prezenţa bărbatului acuzat de crimă la Alba Iulia, în ziua respectivă, a fost întâmplătoare. Lupu Mădălin Miki venea de la Reşiţa unde era cercetat sub control judiciar pentru o faptă de lovire. Intenţia probabilă a acestuia era de a merge spre casă, în Botoşani, dar pe drum s-a certat cu şoferul care l-a luat ”la ocazie” şi acesta l-a dat jos din maşină la Alba Iulia. Pentru că nu avea bani, tânărul de 24 de ani a început să caute potenţiale victime. După ce s-a plimbat pe străzile din zona gării, a ajuns pe Regimentul V Vânători de Munte unde s-a oprit în faţa locuinţei familiei Drâmbărean.

S-a gândit că înăuntru ar fi putut găsi bani sau alte bunuri de valoare şi a decis să dea ”atacul”. A intrat prin spatele casei, unde s-a întâlnit cu Cornelia Drâmbărea, în vârstă de 80 de ani, care lucra în grădină. A lovit-o cu o piatră de grădină de decor de mai multe ori în zona capului şi cu picioarele. Victima a căzut şi a decedat în urma loviturilor dure primite. Ulterior, criminalul a intrat în locuinţă de unde a sustras 4.300 lei, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte. În acest timp s-a întâlnit şi cu fiul femeii, Călin Drâmbărean, pe care a început, de asemenea, să îl lovească cu obiectul dur. Grav rănit, acesta a reuşit să se refugieze în casă şi să încuie uşa după el. 

image

Pentru că risca să fie prins, Lupu Mădălin Miki a ieşit tot prin spatele casei şi s-a făcut nevăzut. A plecat rapid din Alba Iulia, spre Botoşani. Ororile nu au fost descoperite decât peste aproape o zi, respectiv sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 8.00. Bărbatul de 53 de ani a suferit un şoc atât de puternic, încât nu a mai fost capabil, timp de 22 de ore, să se gândească să sune la poliţie sau la salvare. Sâmbătă dimineaţa, femeia decedată în grădină a fost descoperită de o vecină, care a anunţat poliţia. Călin Drâmbărean a fost transportat la spital, în stare de şoc, cu multiple răni. Ajuns în Botoşani, la Coţuşca, localitatea natală, Lupu Mădălin Miki a mai comis o crimă, tot în scopul jafului. S-a întâmplat duminică seara, 16 iulie, victima fiind tot o femeie în vârstă (71 de ani) care a fost înjunghiată cu un cuţit. A doua zi a fost prins de poliţiştii de acolo, el recunoscând în timpul audierilor şi faptele de la Alba Iulia. Ulterior a fost adus în Alba pentru reconstituirea faptelor şi pentru cercetări.

Citiţi şi:

Dreptate în justiţie după 9 ani în dosarul unui accident de muncă mortal. Victima avea doar 22 de ani

Primăria Alba Iulia pune la bătaie 1,7 milioane de lei pe 4 ani pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Omul care a supravieţuit plutonului de execuţie. A fost poreclit „Împuşcatul“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite