Dorin Șerdean, fostul președinte Dinamo București, plasat în arest la domiciliu în dosarul Parchetului European

0
Publicat:

Fostul acționar majoritar al clubului Dinamo București și fost viceprimar în Alba Iulia, Dorin Șerdean, a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul în care a fost trimis în judecată de Parchetul European pentru o fraudă de 13 milioane de euro.

Dorin Șerdean a scăpat de arestul preventiv FOTO Facebook/ Dinamo București
Dorin Șerdean a scăpat de arestul preventiv FOTO Facebook/ Dinamo București

Decizia definitivă a fost luată de Curtea de Apel București marți, 12 septembrie 2023. Anterior și Tribunalul București a decis că Șerdean poate fi judecat în stare de arest la domiciliu.

Tribunalul București i-a impus obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată în faţa căreia se află cauza penală ce-l priveşte.

Judecătorul a desemnat Poliția municipiului Alba Iulia ca „organ de supraveghere a respectării măsurii preventive a arestului la domiciliu”. De asemenea, acesta nu are voie să ia legătura cu reprezentanții firmelor care sunt părți civile în dosar.

Șerdean a fost trimis în judecată în 5 septembrie 2023.

Părți civile în dosar sunt Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cinci societăți comerciale, una cu sediul în Craiova și celelalte patru – în Slatina. Fostul viceprimar din Alba Iulia a fost identificat de procurori ai Parchetului European, condus de Codruța Kovesi, ca făcând parte dintr-o rețea infracțională de furnizare de scrisori de garanție false, către beneficiarii de proiecte din fonduri UE, pentru asigurarea unor eventuale daune.

În luna mai 2023, Parchetul European a efectuat zeci de percheziții în România și Franța, în cadrul unei anchete privind o fraudă majoră care implică fonduri europene și naționale. Dorin Șerdean ar fi emis 18 scrisori de garanție false pentru câștigătorii unor proiecte finanțate din fonduri UE și naționale, prin care pretindea că asigură proiectele împotriva unor eventuale daune.

Anchetatorii arată că Șerdean a desfășurat această activitate în numele unei societăți înregistrate în Spania sub controlul său, folosind documente false și inexacte.

Dorin Șerdean a fost viceprimar în Alba Iulia în perioada iulie 2012 - februarie 2015, el fiind ales consilier local din partea fostului partid PP-DD.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite