Dispută între liberali, într-un oraş din Transilvania. Un fost viceprimar pierde procesul prin care contestă schimbarea din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria municipiului Sebeş. Foto: primariasebes.ro
Primăria municipiului Sebeş. Foto: primariasebes.ro

Fostul viceprimar al municipiului Sebeş, Adrian Bogdan, a pierdut prima ”bătălie” din conflictul cu şefii administraţiei locale.

Tribunalul Alba a respins marţi, 10 mai, cererea acestuia privind anularea hotărârii prin care a fost schimbat din funcţie şi a hotărârii prin care a fost ales un alt viceprimar. Părţile pârâte sunt Consiliul Local Sebeş, Primăria Sebeş şi viceprimarul actual, Dorin Albu. Instanţa a respins şi cererea acestuia privind acordarea de daune morale în valoare de 100.000 de lei.

”Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Bogdan Adrian, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Sebeş, UAT Sebeş, reprezentată prin Primar, şi Albu Dorin. Reduce cheltuielile de judecată solicitate de pârâta UAT Sebeş de la suma de 7.140 lei la suma de 4.000 lei. Obligă reclamantul la plata către pârâta UAT Sebeş a sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în minuta pe scurt a Tribunalului Alba.

Decizia judecătorilor Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Adrian Bogdan a fost revocat din funcţie pe data de 16 iunie 2021, în urma votului dat de consilierii locali ai oraşului. Au participat 17 consileri locali, doi fiind absenţi, 14 consilieri au votat pentru demiterea viceprimarului, iar 3 şi-au anulat votul. Adrian Bogdan a rămas consilier local PNL, fiind coleg de partid cu primarul Dorin Nistor.

Lui Bogdan i s-a reproşat ”îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor” care i-au fost delegate pentru realizarea documentaţiei pentru procedura de atribuire a serviciului de transport public local de persoane, modul cum a coordonat Direcţia de Asistenţă Socială şi anumite ”interese” pe care le-ar fi avut la Ocolului Silvic Sebeş, unde lucra soţia acestuia. De cealaltă parte, Adrian Bogdan a respins acuzaţiile şi a susţinut că motivele invocate sunt ”ridicole”.

Vă mai recomandăm:

 

Destinul secretarului Marii Uniri de la 1918. Silviu Dragomir, închis pentru că a fost în guverne „burghezo-moşiereşti“

 

Sătucul cu 600 de locuitori transformat într-un centru logistic pentru toată Transilvania

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite