Cursuri de calificare în domeniul turistic prin Asociaţia AIDA Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Intercomnunitară de Dezvoltare Alba Iulia a derulat în perioada 1 noiembrie 2010 – 31 octombrie 2012 proiectul ˝Formare continuă pentru un viitor mai bun˝, în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba  și S.C. Tourism, Hotel and Restaurant Consulting Group S.R.L.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Sociale European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, valoarea totală eligibilă (fără TVA) fiind de 2.096.040 lei. Prin derularea proiectului s-a propus şi realizat dezvoltarea şi furnizarea unor măsuri integrate şi sustenabile de ocupare în meserii din domeniul turismului şi a serviciilor conexe pentru şomeri,  şomeri tineri şi de persoane aflate în şomaj de lungă durată.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea resurselor umane şi valorificarea potenţialului de ocupare aferent forţei de muncă din arealul AIDA prin intensificarea măsurilor active de ocupare durabilă şi promovarea şanselor egale de acces pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă, precum şi stimularea antreprenoriatului.

S-au realizat mai multe activităţi cum ar fi: informarea şi consilierea în cautarea unui loc de muncă, derularea unui studiu privind oportunităţile demarării de activităţi antreprenoriale în areal, consilierea şi asistenţa pentru începerea unui activităţi antreprenoriale, organizarea de campanii de informare şi consiliere privind ocuparea în areal, organizarea de burse a locurilor de muncă, desfășurarea a 4 cursuri de calificare în meseria de: ospătar, agent de turism (ghid), cameristă, peisagist-floricultor, a 2 cursuri de specializare în meseria de somelier şi șef sală restaurant, precum şi a unui curs de iniţiere în limba engleză. 

˝Acest proiect a avut o însemnată contribuție la dezvoltarea de servicii care susţin activităţile turistice din arealul AIDA. Având în vedere patrimoniul istorico-cultural al acestei zone, de importanţă naţională şi internaţională, este nevoie de personal calificat şi specializat în acest domeniu, turismul fiind un sector economic cu un ridicat potenţial de revenire şi creștere în contextul economic actual”, a spus primarul Mircea Hava, preşedintele Asociaţiei AIDA.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – AIDA a fost înfiinţată la data de 20.07.2007 cu scopul de a asigura dezvoltarea economică şi socială la nivel regional şi subregional în baza unor acţiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar, uman şi instituţional. Este constituită din municipiile Alba Iulia, Sebeş, oraşul Teiuş, comunele Vinţu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Berghin şi Consiliul Judeţean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite