Cerbi și căpriori uciși ilegal în Apuseni. Zeci de mii de euro și arsenal de arme descoperit la percheziții VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii din Alba au descoperit 10 arme letale și muniție, peste 100 de kilograme de carne și mai multe trofee în urma perchezițiilor derulate marți la suspecți de braconaj cinegetic.

braconaj jpg

Potrivit IPJ Alba, în urma celor nouă percheziții efectuate în Câmpeni și Lupșa, de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, într-un dosar privind infracțiuni de braconaj cinegetic, au fost descoperite și ridicate trofee de vânătoare, carne și preparate din carne de vânat, capcane de vânătoare, arme de vânătoare, muniție și sume de bani. Două persoane au fost reținute.

Astfel, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru trofee de cerb comun, două trofee de căprior, o carcasă de porc mistreț și una de cerb, 120 de kilograme de carne și preparate din carne, șase capcane de vânătoare, zece arme letale de vânătoare, 271 de cartușe de vânătoare, cinci cartușe cu alice, confecționate artizanal, patru dispozitive de iluminat, pe timp de noapte, articole pirotehnice și sume de bani (57.000 de euro și 30.000 de lei).

Față de doi bărbați, de 43 și 31 de ani, din comuna Lupșa, județul Alba, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 6 decembrie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea de măsuri legale.

În perioada iunie – decembrie 2023, persoanele vizate de anchetă ar fi organizat partide de vânătoare, fără a deține autorizație, pe fonduri de vânătoare și în afara acestora, în comuna Lupșa. În cursul zilei de marți au fot efectuate nouă percheziții domiciliare în comuna Lupșa și în orașul Câmpeni, la domiciliile a suspecților.

 Potrivit legislației în vigoare, în funcție de condițiile în care se săvârșește, infracţiunea de braconaj se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei. 

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite