„Copiuţa“ din ureche i-a adus dosar penal unui student de la Facultatea de Drept din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentul de anul IV de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii  „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a fost prins de poliţişti tocmai în momentul în care părăsea sala în care susţinuse un examen. Tânărul era „dotat“ cu aparatura audio prin care primea informaţii din exterior.

Pentru o notă mai buna, dar fără studiu prea mult! Asta pare să fi fost concepţia tânărului de 23 de ani, care studiază tocmai Dreptul la Universitatea „1 Decembrie“ din Alba Iulia. Practic, studentul s-a folosit de un dispozitiv minuscul , care se introduce în ureche, dar şi de un întreg sistem sistem hands free.

Tânărul şi-a spus probabil că, odată introdusă casca minusculă în ureche, nu mai are nevoie decât să se conecteze la un telefon mobil, cu ajutorul unui colier pus în jurul gâtului.Mai râmânea ca de la un prieten aflat dincolo de sala de eaxmen să primească informatiile direct în casca aflată pe timpan. Zis şi făcut.

Numai că profesorii au anunţat marţi, 4 octombrie,  poliţiştii care au organizat un flagrant.

„În urma sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde l-au prins în flagrant pe T.S.I., de 22 de ani, din Alba Iulia, la ieşirea din sala de examen,   imediat după fraudarea examenului. Asupra acestuia, peste tricou şi ascuns sub cămaşa cu care era îmbrăcat, s-a găsit un dispozitiv audio format din sistem hands free compus din microfon, întrerupător şi mufă de conectare,  amplificator audio confecţionat din componente discrete şi colier format din fir, conductor destinat emisiei electromagnetice- generator de microvibratii magnetice. Dispozitivul era conectat la un telefon mobil ce a fost găsit in buzunarul pantalonilor. Tânărul avea în urechea stângă un element magnetic de mici dimensiuni,  monocască, folosit pentru interceptarea microvibratiilor“, se artă în raportul poliţiştilor.

Poliţiştii au mai stabilit că studentul nu este la prima ispravă. Tânărul l-ar fi trimis în locul său la unul dintre examenele anterioare pe un prieten de-al său.

Reprezentanţii Universităţii la care învaţă studentul spun că ,deocamdată, nu s-a luat o măsura concretă împotriva tânărului, dar că este luată în calcul.

„În primul rând este un caz izolat. Exista în rândul profesorilor care l-au examinat suspiciunea de tentativă de fraudare a examenului, motiv pentru care au apelat la sprijinul poliţiştilor. Cel mai probabil, va fi exmatriculat“, a precizat Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Alba Iulia.

.„Copiuţele“  îi pot aduce studentului şi trei ani de închisoare,  pentu infracţiunile de fals în declaraţii şi instigare la fals privind identitatea.

Pe lângă latura penală, tinerii care folosesc astfel de aparate nu iau în calcul şi riscurile la care se expun. Cu astfel de dispozitive nu e de glumit, avertizează medicii. Elevi şi studenţi au ajuns în cabinetele lor cu râni ale timpanului, provocate de căştile minuscule. Unii, mai ghinionişti au ajuns direct pe masa de operaţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite