Controverse după accidentul în care a murit un tânăr din Alba Iulia: anchetă pentru ucidere din culpă şi expertiză tehnică dispusă de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul din Alba Iulia a murit la spital după câteva zile în care s-a aflat în comă
Tânărul din Alba Iulia a murit la spital după câteva zile în care s-a aflat în comă

Procurori şi poliţişti din Alba Iulia derulează o anchetă care să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul rutier în urma căruia a decedat George Dragoş Man, tânărul de 34 de ani care a decedat la spital ca urmare a rănilor grave suferite. O expertiză urmează să stabilească dacă acesta se afla sau nu pe bicicletă în momentul în care a traversat strada şi a fost lovit de o maşină.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în acest caz. George Dragoş Man a decedat luni, 22 mai, la Spitalul Judeţean Alba după mai multe zile în care a fost în comă ca urmare a rănilor grave suferite la cap.

Accidentul a avut loc miercuri, 17 mai, în localitatea Miceşti, Alba Iulia. Tânărul rula pe pista de biciclete şi a vrut să traverseze drumul la intersecţia cu str. Calea Labului, pe o trecere de pietoni, în momentul în care a fost lovit de o maşină. Bărbatul de 34 de ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Autoturismul implicat în accident, un Mitsubishi înmatriculat în Bucuresti, condus de o femeie în vârstă de 39 de ani, din Alba Iulia, se deplasa pe sensul de mers Miceşti-Şard.

Din primele informaţii făcute publice de poliţie rezultă că bărbatul se afla pe bicicletă în momentul în care a vrut să traverseze strada. ”Autoturismul implicat în accident, un Mitsubishi înmatriculat în Bucureşti, condus de o femeie în vârstă de 39 de ani, din Alba Iulia, se deplasa pe sensul de mers Miceşti-Şard. Victima accidentului, în vârstă de 34 de ani, din municipiu, care rula pe pista de biciclete, a încercat să traverseze drumul la intersecţia cu str. Calea Labului, a ieşit brusc pe carosabil, în faţa maşinii, iar şoferiţa nu l-a mai putut evita. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, se susţine în buletinul IPJ Alba. 

Maşina şi bicicleta implicate în accident

image

Familia tânărului exclude, însă, varianta ca acesta să se fi aflat pe bicicletă în momentul în care a traversat strada şi susţine că există un martor care ar fi văzut cum s-a întâmplat în realitate accidentul. ”Este important să se ştie… Man George Dragoş mergea cu bicicleta pe pista de biciclete. A coborât de pe bicicletă şi a început să traverseze strada pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă. Doamna care circula prin localitate cu peste 80km/h (!!!!!), l-a lovit în jumătatea a doua a trecerii de pietoni. Se văd încă frânele pe trecerea de pietoni… Din păcate George nu a purtat cască… Dar asta ar însemna ca toţi să purtăm o armură…”, a scris soacra tânărului, Carmen Crăciun-Cîrstoiu, pe pagina sa de socializare. Ancheta poliţiei şi a procurorilor va stabili, în final, cine este vinovatul pentru acest accident tragic. Expertiza va stabili şi viteza cu care s-a deplasat femeia care l-a lovit pe George Man, precum şi celelate condiţii în care s-a produs evenimentul.

În cele câteva zile cât a rezistat în spital, George Dragoş Man a avut nevoie de sânge pentru a exista o speranţă că poate să supravieţuiască. Mii de persoane din toată ţară s-au mobilizat pentru salvarea acestuia, donând sânge la centre din mai multe oraşe. Printre cei care au susţinut cauza s-au aflat designerul de la ”Visuri la cheie”, Omid Ghannadi şi prezentatoarea PRO TV, Amalia Enache.

Citiţi şi:

A murit tânărul din Alba Iulia rănit grav în accident rutier. Sute de oameni au donat sânge pentru salvarea acestuia

Mobilizare pe internet pentru salvarea unui tânăr de 34 de ani din Alba Iulia, victimă a unui accident. George Man are nevoie de 7 donatori de sânge pe zi

   

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite