Control judiciar modificat pentru fostul preşedinte ANOFM: Silviu Bian poate părăsi Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Bian pe vremea când era şef la ANOFM
Silviu Bian pe vremea când era şef la ANOFM

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, privind modificarea controlului judciar. Inculpatul poate părăsi Alba Iulia.

Magistraţii din Bucureşti i-au impus fostului sub-secretar de stat interdicţia de a părăsi România. Silviu Bian este judecat pentru fapte de corupţie, el fiind “beneficiarul” unei pedepse de 9 ani de închisoare pentru luare de mită la instanţa de fond. Procesul se află în faza de apel.

În acelaşi dosar Cristache Ristea a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru complicitare la luare de mită, iar Alexandra Maria Ţichindelean a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru luare de mită, în cazul celor doi instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei. Tribunalul Bucureşti a mai dispus confiscarea de la Silviu Bian a sumelor de 956.500 de lei şi 22.000 de euro.

Silviu Bian a stat în arest preventiv până la începutul lunii februarie. Fostul șef al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) a fost reținut în octombrie 2011, de procurorii DNA. Silviu Bian este acuzat că a primit mită în mod repetat, în perioada decembrie 2010 - octombrie 2011, peste 250.000 de euro, pentru a debloca cofinanțarea unor programe, din fonduri europene.

În perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, Silviu Bian, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi al Consiliului de administraţie din cadrul ANOFM, a primit suma totală de 1.058.500 lei (echivalentul a aproximativ 250.574 euro) şi 22.000 euro de la un număr de opt angajaţi în cadrul proiectelor PACSPO şi ICAR pentru a vira 25% din costul proiectelor reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite