Continuă protestele în oraşele din Alba. Peste 500 de oameni, în marş prin Alba Iulia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Alba Iulia continuă luni, 6 februarie, protestul anti-guvernamental. Adunarea protestatarilor a avut loc în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, de unde s-a plecat în marş pe străzile oraşului.

UPDATE ora 20.30 La Alba Iulia, marşul s-a încheiat. Protestatarii au ajuns după câţiva kilometri parcurşi pe străzi din zonu în zona din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Se strigă ”rezistăm” cu promisiunea de a se reveni din nou mâine, în stradă.

”Mesajul meu pentru politicieni ar fi să plece. Nu cred că cineva mai are o îndoială că aceşti politicieni care ne-au condus prin rotaţie 27 de ani mai pot să ne ofere ceva, decât o minciună mai mare sau o minciună mai mică. Este obligatorie demisia Guvernului”, spune Cristian Stan, unul dintre liderii informali ai protestatarilor.

În afară de Alba Iulia, un marş de protest a avut loc luni şi la Sebeş. Aproape 300 de persoane au participat la eveniment şi s-au plimbat prin oraş solicitând demisia Guvernului. La Cugir şi Blaj unde au protestat circa 100 de oameni. 

protest sebes

Marşul de protest de la Sebeş. Foto Dan Frăţilă

UPDATE ora 20.20 Coloana manifestanţilor din Alba Iulia cuprinde aproximativ 600 de persoane. Oamenii scandează ”Dragnea, nu uita, ai şi tu celula ta”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi” sau ”Afară, afară cu PSD din ţară”.

alba protest lumini

S-au aprins luminile şi la Alba Iulia. Foto: Cristian Mladin

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie: ”Încetaţi să tot minţiţi! Ardelenii nu-s tâmpiţi”, ”Morţii voştri pot vota, dar nu şi protesta”, ”În loc de dezbatere, vreau stop defrişare” sau ”Vă rugăm să ne scuzaţi că nu producem cât furaţi”.

UPDATE ora 18.45: La Alba Iulia s-au adunat aproximativ 500 de persoane în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii” şi ”Nu cedăm”. S-a plecat în marş pe străzile oraşului. Organizatorii au obţinut autorizaţie pentru mitingul şi marşul de protest pentru toată săptămâna.

Oamenii care ies în stradă sunt nemulţumiţi de deciziile guvernului privind legile din justiţie şi mai ales de adoptarea Ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

”Începând din 6 februarie ne întâlnim în fiecare zi la ora 18:00 in fata Casei de Cultura a Sindicatelor”, se arată în evenimentul creat pe reţeaua socială Facebook.  Astfel, protestele vor începe din Cetate şi, ca de obicei, oamenii vor mărşălui pe cele mai aglomerate străzi din municipiu.

”Alba Iulia, am dovedit in zilele acestea ca se poate, trebuie sa le arătam si in zilele urmatoare ca se poate sa fim si mai multi. Pentru noi pentru copii noştri, pentru un viitor mai bun. Sa cerem sa se faca CE nu s-a facut in 27 de ani de LA Revolutie. Poporul roman poate sa facă asta sunt sigur. Luptam pentru drepturile noastre. ANULATI SI PLECATI!!!”, cer protestatarii pe Facebook.

Aproape 2.000 de persoane au protestat, duminică, la Alba Iulia, scandând ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”, iar, în timp ce mărşăluiau pe străzi, pentru a chema şi alţi oameni cu ei, au strigat ”Vrem o Românie, fără hoţie, dacă vreţi şi voi, haideţi cu noi”. Rareş, unul dintre protestatari, a scris pe o pancartă: ”Hai, Mihai, să-ţi vezi poporul cum se zbate cu ale lui că a ajuns din nou cuţitul la osul românului”.

image

Foto: Romulus Oprişcan

Acesta a declarat că face apel la Mihai Viteazul, pentru că numele acestuia este strâns legat de Alba Iulia, dar susţine că ”toţi domnitorii se răscolesc în mormânt când văd ce fac politicienii în ziua de astăzi”.”Domnitorii au încercat din răsputeri să ne aducă pe toţi împreună, iar acum politicienii ne dezbină”, a spus Rareş.

   

image

Foto: Romulus Oprişcan

Protestul de duminică de la Alba Iulia a ţinut circa patru ore, timp în care, oamenii au mărşăluit peste opt kilometri pe cele mai aglomerate străzi din municipiu, scandând ”Demisia”, ”Altă întrebare, la închisoare!”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Bucureşti, nu uita, Alba e de partea ta”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Jos cu hoţii din Guvern”, ”România, trezeşte-te! Alba Iulia, trezeşte-te!”. Evenimente similare sunt programate şi la Blaj, Cugir şi Sebeş.

O galerie foto cu imagini realizate de Romulus Oprişcan

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite