Consultare publică pentru serviciul de salubrizare în Alba Iulia. Se produc peste 20.000 de tone de deşuri pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia a publicat pe site-ul www.apulum.ro documentele privind consultarea publică a populaţiei în scopul delegării gestiunii serviciului public de salubrizare, amenajare şi întreţinere zone verzi în oraş.

Locuitorii interesaţi mai pot depune în scris la sediul instituţiei, sesizări, sugestii şi opinii până în data de 27 iulie 2011.

„Pentru asigurarea dezvoltării durabile în domeniul salubrizării, amenajarii si intretinerii zonelor verzi Consiliul Local al municipiului Alba Iulia stabileşte strategia de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciilor de salubrizare, amenajare si intretinere zone verzi ţinând seama de documentaţiile de urbanism şi de programele de dezvoltare economico-socială a municipiului Alba Iulia“, se afirmă în studiul de oportunitate ce poate fi consultat AICI.

54 de tone de deşeuri pe zi

Gestiunea serviciului de salubrizare a oraşului se referă la o populaţie de 68.570 locuitori înregistraţi la data de 1 iulie 2010, inclusiv flotanţii, din care 18.000 cu gospodării individuale şi 50.000 în asociaţii de locatari/proprietari. Cantitatea estimata de deşeuri care se ia în calculul ofertei este de 0,5-0,8 kg/locuitor/zi, echivalentul a 54 tone/zi, respectiv 1.700 tone/luna şi 20.406 tone/an.

Salubrizarea oraşului şi întreţinerea spaţiilor verzi este asigurată în prezent de firma Salpresa SA. Este de aşteptat ca administraţia lcoală să continue colaborarea cu firma privată şi pe viitor.

Vedeţi AICI regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciului public de salubrizare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite