Consiliul local Alba Iulia nu se mai constituie parte civilă în dosarul DNA - FC Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Alba Iulia au decis joi, în ultima şedinţă din acest mandat, să nu se mai constituie parte civilă în dosarul penal în care DNA cercetează modul în care s-au alocat şi cheltuit banii publici alocaţi de la bugetul local clubului de fotbal FC Unirea în perioada 2005 – 2011.

Decizia a fost luată la limită. A contat şi votul consilierului local PSD Iulian Lupea. Acesta a fost singurul dintre aleşii PNL şi PSD care a votat pentru ca adminisitraţia locală să nu se mai constituie parte civilă în dosar.

Consilierul local Horia Bărdaş, vicepreşedinte al clubului de fotbal, a precizat că expertiza realizată arată că banii au fost cheltuiţi legal şi, astfel, nu ar exista niciun prejudiciu la bugetul local. Procurorii DNA cercetează modul în care s-a alocat suma de 8 milioane de lei în perioada 2005 – 2011 şi a solicitat Consiliului local să precizeze dacă se constituie parte civilă.

Iniţial, Consiliul local a decis să se constituie parte civilă, dar la solicitarea consilierului Bărdaş s-a realizat expertiza contabilă extrajudiciară pe baza căreia a fost revocată hotărârea iniţială din ianuarie 2011. În acest dosar au fost citaţi la DNA pentru declaraţii totţi consilierii locali, viceprimarii şi membrii consiliului de administraţie de la clubul de fotbal.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite