Consiliul Concurenţei investighează Ciserom Sebeş pentru posibile înţelegeri cu cinci firme distribuitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cisrom Sebeş este printre cei mai mari producători de ciorapi din ţară
Cisrom Sebeş este printre cei mai mari producători de ciorapi din ţară

Consiliul Concurenţei suspectează încălcări ale legii concurenţei de către compania Ciserom Sebeş, care s-ar fi înţeles cu cinci distribuitori. Anunţul a fost făcut vineri, la Alba Iulia, de şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Chiriţoiu a afirmat că împreună cu alţi reprezentanţi ai instituţiei sunt în vizită în Regiunea Centru, pentru audieri la diferite companii, unde există suspiciuni  de încălcare a legii concurenţei. Şeful Consiliului Concurenţei a declarat că din judeţul Alba, compania la care există suspiciuni de înţelegere cu distribuitorii este Ciserom Sebeş. Sunt vizaţi şi şase distribuitori – Pamina Impex SRL din Dej, judeţul Cluj, Distritex Sport SRL din Şura Mare, judeţul Sibiu, Ema SRL din Slatina, Ve Com SRL din Braşov, Total Tex SRL din Sibiu şi Comimpex SRL.

„Suntem aici, pentru a avea o şedinţă, o audiere privind suspiciunea e încălcare a legii în ceea ce priveşte câteva companii din această regiune. Abordarea noastră când avem cazuri locale este să nu îi punem pe drumuri să vină la Bucureşti, ci să ne deplasăm noi, este mai simplu pentru ei. Companiile au primit un dosar de investigaţie în care li se spune de ce crede echipa de investigaţie că au încălcat legea, ei au avut posibilitatea să se apere. O să-i ascultăm astăzi, şi în următoarele săptămâni luăm o decizie să vedem dacă au încălcat legea sau nu. Dacă vom constata încălcarea legii vor fi sancţiuni, probabil la nivel mediu, suspiciunea aici este de aşa numitul acorduri verticale, deci o înţelegere între o companie şi cei cu care intră în relaţii comerciale, cu distribuitori sau furnizori”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

bogdan chiritoiu

Pentru suspiciunea de înţelegere între distribuitori, pentru stabilirea preţului de vânzare, şeful Consiliului Concurenţei a precizat că sancţiunea va fi la nivel mediu, respectiv 2-4% din cifra de afaceri.

FOTO Care sunt cele mai performante firme din Alba în 2013. Topul realizat de Camera de Comerţ şi Industrie

FOTO VIDEO Demolare spectaculoasă pe platforma Resial Alba Iulia. Fabrica de cărămizi refractare a devenit istorie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite