Complexul turistic din Alba distrus în incendiu nu era asigurat. Ce spun proprietarii investiţiei de la Draşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul produs sâmbătă seara la Complexul Turistic Salonti din localitatea Draşov, judeţul Alba, nu a provocat pagube atât de mari cum s-a estimat iniţial. Proprietarii complexului suţin că focul a distrus filigoriile, cabinele de schimb, terasa de la bazine şi, în procent de 70 la sută, restaurantul. Toate acestea nu erau asigurate.

”Au fost cele mai groaznice 24 ore din viaţa noastră. Pensiunea nu a ars este intactă (nu a ajuns focul până acolo). Bazinele sunt intacte. Au ars filigoriile, cabinele de schimb şi terasa de la bazine. Restaurantul a ars în proporţie de 70%. Nu avem nici o asigurare nici nu am dat noi foc. Mulţumim celor care sunt alături de noi. Mulţumim celor care au fost prezenţi acolo şi au încercat din răsputeri să mai salveze ceva. La 1 mai complexul va fi deschis şi până atunci vom încerca să fie totul cum a fost”, se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de pe facebook a complexului turistic de la Draşov, comuna Şpring.

Complexul Turistic Salonti a fost construit prin intermediul a două proiecte finanţate din fonduri europene, cu o valoare totală de circa 3,5 milioane de lei. Jumătate din această sumă sunt bani nerambursabili, de la Uniunea Europeană. 

image

Incendiul de sâmbătă a distrus anexe ale complexului pe o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi. Incendiul a izbucnit în jurul orelor 19.00 şi a fost stins după aproximativ două ore. La faţa locului s-au prezentat 6 autospeciale şi 30 de pompieri de la ISU Alba şi voluntari de la serviciul local din Şpring. Pompierii nu au precizat, încă, o cauză a izbucnirii focului.

Cine este proprietarul complexului turistic din Alba distrus de incendiu

Incendiu devastator la o pensiune din Alba. Complexul turistic din Draşov, distrus în procent de 80 la sută

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite