Complex de agrement de lux într-un sat din Transilvania cu 17 locuitori. De ce e atractiv pentru turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sat din județul Alba cu o populație de doar 17 locuitori va beneficia de o investiție în valoare de câteva milioane de lei în construirea unui complex de băi sărate.

Proiectul noii baze de tratament din satul Ocnișoara FOTO CJ Alba
Proiectul noii baze de tratament din satul Ocnișoara FOTO CJ Alba

Este vorba despre amenajarea unui complex cu mai multe lacuri de apă sărată, dar și bazine cu nămol, pentru agrement. Investiția ar urma să aibă loc pe teritoriul satului Ocnișoara, comuna Lopadea Nouă.

Investiția de la Ocnișoara ar urma să fie legată de cea de la Băile Sărate Ocna Mureș, care se află la aproximativ 30 de kilometri distanță și care este foarte aproape de a fi inaugurată.

Complexul de băi sărate FOTO CJ Alba
Complexul de băi sărate FOTO CJ Alba

Zona de agrement va avea nouă lacuri de apă și nămol, un restaurant, locuri de joacă și spații verzi. Maximul de oameni care ar putea intra în baza de agrement este de 600 de persoane, iar proiect sunt incluse în jur de 150 de locuri de parcare.

Amplasamentul vizat este un teren de 26.367 mp, care reprezintă practic un câmp de sare. Acesta va avea destinația de zonă de dezvoltare turistică.

Locația va avea în total patru bazine cu apă dulce (două dintre ele pentru copii), unul cu apă sărată, trei lacuri cu apă sărată amenajate, un restaurant cu terasă neacoperită și pool bar, clădire recepție, cinci filigorii, o seră, piața de sare, zonă de recreere, loc de joacă pentru copii, teren de volei și mini-plajă. În jurul amplasamentului: pistă pentru alergat, terapii în aer liber.

Satul Ocnișoara FOTO Adevărul
Satul Ocnișoara FOTO Adevărul

În prezent, pe teren se află un lac cu apă sărată, o fântână cu apă sărată (Murătoarea), nămol la suprafață, platou cu nisip și pârâu ce traversează amplasamentul

Prin proiect, se propune ca arhitectura clădirilor să fie inspirată din resurse locale (piatră și lemn), dar cu interpretare modernă, inspirată din forma lacurilor propuse pe amplasament. Clădirile vor fi construite cu fundații din beton, cadre din lemn masiv, învelitoare din șiță.

Masivul de sare unde va fi construită baza de agrement FOTO Adevărul
Masivul de sare unde va fi construită baza de agrement FOTO Adevărul

Administrația locală a asfaltat cinci din cei șapte kilometri care fac legătura între centrul de comună și sat. Drumul a fost denumit trans-salina datorită peisajelor spectaculoase din zonă.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite