Comisie de anchetă la Colegiul Militar din Alba Iulia după scandalul privind ”Şcoala altfel” şi reacţia unui şef de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arata camera după excesele comandantului de companie. Sursa foto: elev Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”
Aşa arata camera după excesele comandantului de companie. Sursa foto: elev Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”

Conducerea Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a decis constituirea unei comisii de anchetă care să verifice afirmaţiile unul elev din clasa a XII-a cu privire la programul ”Şcoala altfel” şi la reacţia unui comandant de companie care ar fi găsit dezordine în dormitor. Elevul a transmis presei, sub protecţia anonimatului, prin mai,l mai multe fotografii şi un mesaj cu privire la această situaţie.

«În urma articolului apărut în presă, referitor la nemulţumirile unui elev de clasa a XII-a din Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” privind programul zilei de luni din cadrul săptămânii ,,Şcoala altfel”, comandantul instituţiei a dispus constituirea unei comisii care va cerceta împrejurările producerii celor relatate. Menţionăm faptul că elevii din clasele a XII-a, în săptămâna „Şcoala altfel”, desfăşoară activităţi specifice de orientare în vederea susţinerii examenelor de bacalaureat şi de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior, precum şi cele specifice (vizite, activităţi sportive, de ecologizare) specifice Săptămânii ”Şcoala Altfel”. 

Cadrele didactice şi militare se preocupă permanent de asigurarea condiţiilor optime de trai  şi de pregătire pentru toţi elevii colegiului astfel încât aceştia să obţină rezultate foarte bune în procesul de învăţământ”, se afirmă în comunicat», se afirmă în comunicatul transmis de reprezentanţii Colegiului Militar. 

Elevul susţine, sub protecţia anonimatului, că, în loc de activităţi extracurriculare recreative, elevii au avut parte de teste şi ore de studiu, dar şi de o „corecţie” din partea administratorului de companie, care, potrivit sursei citate, este cel care, într-o „criză de nervi”, a „distrus” dormitoarele.

colegiu militar alba

”Urlete, înjurături adresate elevilor, şi nu numai. A început „raidul” în cele 8 dormitoare în care stam noi de 3 ani… Şi a răsturnat paturi, a răsturnat dulapuri, a răsturnat rastele, a răsturnat uscătoare pline cu haine proaspăt scoase din maşină de spălat, a spart căni, borcane în care ţineam zacusca sau gem, ne-a aruncat din dulapuri până şi pernuţele de dinţi pe jos, a rupt mese primite de la liceu, pe care evident tot noi o să fim nevoiţi să le plătim”, afirmă elevul în mesajul transmis presei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba cere sancţionarea administratorului de companie care a distrus mobilierul din trei dormitoare de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. De asemenea, s-a trimis o comisie pentru a monitoriza respectarea programului din săptămâna „Şcoala Altfel” în instituţia de învăţământ.

colegiu militar alba iulia

Comandantul Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, colonel Marcel Domşa, a confirmat pentru alba24.ro o parte dintre informaţiile transmise de elevul din clasa a XII-a. Acesta susţine că în unitatea de învăţământ militară există regulament strict, atât în privinţa păstrării curăţeniei în spaţiile acesteia de către elevi, cât şi a celorlaltor condiţii.

Citiţi şi:

”Şcoala altfel” cu nervi la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Cum s-a răzbunat un şef de companie pentru că a găsit dezordine într-un dormitor

IŞJ Alba solicită sancţionarea angajatului care a distrus mobilierul din trei dormitoare ale Colegiului Militar ”Mihai Viteazul”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite