Clanul bătăuşilor din Cugir: 17 în arest, 10 căutaţi prin Interpol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Alba judecă unul dintre cele mai complexe dosare penale din punct de vedere a numărului de inculpaţi existente pe masa magistraţilor în ultimii ani. 28 de persoane din lumea interlopă sunt judecate pentru tentativă de omor.

Gruparea bătăuşilor din Cugir este acuzată de infracţiuni foarte grave, cum ar fi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pentru aceste fapte riscă până la 15 ani de închisoare.

Dosarul are 28 de inculpaţi dintre care 27 au mandate de arestare preventivă emis pe numele lor. 17 dintre inculpaţi sunt judecaţi în arest preventiv, în timp ce 10 sunt căutaţi prin Interpol de la sfârşitul lunii mai 2011. În urmă cu o săptămână unul dintre aceştia a fost prins în Germania şi adus în România. Sergiu Lucian Bacrău, zis „Şobolanu“, a fost încarcerat la Penitenciarul Aiud, alături de ceilalţi „colegi“.

„Inculpaţii fac parte din trei grupări infracţionale nestructurate, respectiv gruparea «talibanilor», gruparea «de pe Râul Mic» şi gruparea «George Coşbuc». În ultimii ani, între părţile vătămate şi o parte dintre inculpaţi au existat incidente soldate cu agresiuni fizice. S-a format o stare conflictuală latentă, părţile vătămate atrăgând neumulţumirea celorlalţi care considerau că acestea îşi exercitau abuziv atribuţiile de pază şi ordine în discotecă“, se afirmă în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Aflaţi modul de acţiune al grupării din Cugir în săptămânalul ADS Alba care poate fi cumpărat de la toate chioşcurile de ziare începând de joi dimineaţă, 6 octombrie 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite