Căprioară împuşcată în Alba cu o armă de vânătoare artizanală. Doi bărbaţi, reţinuţi pentru braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arma confiscată de poliţişti. Foto: IPJ Alba
Arma confiscată de poliţişti. Foto: IPJ Alba

Poliţiştii din Alba cercetează trei persoane care sunt bănuite de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acestea au împuşcat o căprioară, cu o armă de vânătoare artizanală, deţinută ilegal. Două persoane au fost reţinute.

IPJ Alba anunţă că poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş au identificat în dimineaţa zilei de 9 martie 2022, în timp ce acţionau pe raza localităţii Şugag un autoturism în care se aflau trei bărbaţi, de 30, 37 şi 43 de ani, din comunele Pianu şi Săsciori. 

În autoturism au fost găsite lanterne, iar în urma investigaţiilor efectuate, s-au identificat, abandonate, pe marginea carosabilului, o centură de vânătoare şi 15 cartuşe. Continuându-se cercetările, într-o grădină din Şugag a fost găsită o armă artizanală de vânătoare. Ulterior, în Şugag a fost găsit cadavrul unei căprioare care prezenta mai multe plăgi împuşcate.   

”Întrucât exista suspiciunea că cei trei bărbaţi ar fi fost implicaţi în săvârşirea unei activităţi de braconaj cinegetic, în după amiaza zilei de 9 martie 2022, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au efectuat patru percheziţii, ocazie cu care au fost identificate mai multe cartuşe de vânătoare şi petarde cu fitil, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi urmat să fie folosite pentru braconaj”, a transmis IPJ Alba.

braconaj alba

Foto IPJ Alba

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar faţă de doi dintre bărbaţi, ambii din comuna Pianu, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. 

În cursul zilei de joi, 10 martie, toţi cei 3 bărbaţi cercetaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.  

Vă mai recomandăm:

 

A început construcţia mall-ului de 45 de milioane de euro de la Alba Iulia. Replica proprietarilor celuilalt complex

 

Atacul asupra unui cuplu, auzit în direct la 112. Agresorul a făcut măcel: „Vezi, ţi-am zis că vin să te omor!“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite