Cea mai performantă comună din România se alătură campaniei ”E.U. YES LA VOT”. Ce mesaj a primit primarul din Ciugud de la Rareş Bogdan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Damian
Primarul Gheorghe Damian

Comuna Ciugud s-a alăturat campaniei „E.U. YES LA VOT”, lansată de PRO TV: Printr-o simplă ştampilă, decideţi viitorul dumneavoastră şi viitorul Europei. De asemenea, la o zi după ce a confirmat că rămâne independent, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a anunţat pe reţeaua de socializare că a primit un telefon de la Rareş Bogdan, care ”şi-a cerut scuze bărbăteşte şi ardeleneşte”.

“Am încercat să explicăm cât de importantă a fost Uniunea Europeană pentru Ciugud. Dezvoltarea Ciugudului s-a bazat pe gura de oxigen oferită de fondurile europene.

Iată doar un motiv pentru care este esenţial ca duminică să spunem împreună YES LA VOT. Exercitarea dreptului de vot este importantă pentru că, printr-o simplă ştampilă, decideţi viitorul dumneavoastră şi viitorul Europei!!!”, a scris Gheorghe Damian, primarul comunei, intr-o postare pe facebook.

De asemenea, Gheorghe Damian a anunţat că a primit un telefon de la a Rereş Bogdan, care a anunţat într-o emisiune TV, că acesta s-ar fi înscris în PNL. ”După mesajul de ieri am primit sute de reacţii din partea voastră care mi-au umplut sufletul de bucurie. Sunt fericit că încă există oameni care apreciază onoarea, principiile, bunul simţ şi care aşteaptă aceste virtuţi şi de la liderii lor. Cred că împreună, promovând aceste valori, putem schimba România… iar schimbarea începe cu NOI… Ca om cu principii şi onoare nu pot să nu vă împărtăşesc deznodământul mesajului de astăzi.

Rareş Bogdan m-a sunat şi şi-a cerut scuze… bărbăteşte şi ardeleneşte. Nu am dorit să fie o lecţie pentru nimeni, ci am reacţionat aşa cum ar trebui să o facă fiecare dintre noi când ceva este greşit în jurul său. Trebuie să avem curaj să ne apărăm principiile, dar şi să recunoaştem când greşim şi să nu ne fie ruşine să ne cerem scuze”, a scris Gheorghe Damian pe Facebook.

Damian a susţinut, vineri, că, după „execuţia politică” şi excluderea din PSD, a rămas independent. „După mai bine de 2 ani de când am fost „executat politic” şi exclus din PSD mă încearcă din nou un gusta amar de dezamăgire. Am fost sunat astăzi de mulţi dintre voi să mă întrebe dacă am îmbrăcat o nouă haină politică şi m-am înscris în PNL. Conjudeţeanul Rareş Bogdan, candidatul liberalilor pe prima poziţie la alegerile pentru Parlamentul European, a afirmat aseară într-o emisiune electorală, la B1 TV, că m-am înscris în PNL. Nu este adevărat şi nu înţeleg de ce foloseşte numele unui om INDEPENDENT ca argument politic. Eu sunt INDEPENDENT…şi am rămas INDEPENDENT”, spune Gheorghe Damian într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul Gheorghe Damian a fost exclus din PSD, în anul 2017, în urma unei decizii a Comitetului Executiv Judeţean Alba. Conducerea judeţeană a partidului a anunţat, la acea vreme, că edilul a fost exclus în urma unei ”analize aprofundate” a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare 2016 şi a rezultatelor obţinute. Hotărârea PSD Alba a fost confirmată de CEX-ul naţional al partidului în ianuarie 2018, când deputatul Ioan Dîrzu i-ar fi cerut acest lucru lui Liviu Dragnea pentru a vota pentru Viorica Dăncilă ca propunere de premier al României.

Comuna Ciugud din Alba a devenit în ultimii 10 ani un exemplu la nivel naţional, devenind un model de dezvoltare a zonelor rurale din România. Ciugudul a atras fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro, o parte împreună cu comunele alăturate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite