Polițiști reținuți după ce au introdus telefoane mobile și substanțe psihoactive în centre de detenție. Cât costa o evadare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT Cluj au reținut doi inculpați, inclusiv un agent de poliție, acuzați de luare și dare de mită, precum și introducerea ilicită de telefoane mobile în centre de detenție, în timp ce alți doi suspecți sunt cercetați pentru instigare și operațiuni cu substanțe psihoactive.

Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism anunță că, la data de 06.09.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a doi inculpați, dintre care unul este agent de poliție.

Aceștia sunt cercetați pentru luare de mită, dare de mită și introducerea ilicită de telefoane mobile într-un centru de reținere și arestare preventivă.

În același dosar, sunt investigați și alți doi inculpați, deja aflați în arest preventiv, pentru instigare la introducerea de telefoane mobile în detenție și pentru operațiuni cu substanțe psihoactive.

„Inculpații au desfășurat activități ilegale pe parcursul unei perioade extinse, între 2023 și mai 2024, implicând procurarea și distribuția unor substanțe psihoactive”, au precizat anchetatorii.

În perioada mai-septembrie 2024, unul dintre inculpați, aflat în detenție, i-a oferit agentului de poliție sume de bani în valoare de 1500 de euro, 5000 de lei și 2000 de lei prin intermediul unui complicat, în schimbul cărora polițistul i-a furnizat un telefon mobil și alte obiecte interzise.

„Telefonul urma să fie ascuns într-un spațiu improvizat cu ajutorul unui lacăt și al unei pânze de bomfaier,” au detaliat procurorii.

Un alt inculpat a promis agentului contravaloarea unui apartament în schimbul ajutorului pentru evadare. În urma perchezițiilor domiciliare, anchetatorii au ridicat mai multe mijloace de probă, incluzând obiecte care confirmă acuzațiile de mită și contrabandă.

Pe 07.09.2024, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpați pentru 30 de zile, iar pentru al patrulea s-a aplicat măsura arestului la domiciliu, conform solicitărilor DIICOT Cluj.

„Acțiunile de investigare au beneficiat de sprijinul mai multor structuri din poliția română și jandarmerie, fiind efectuate cu suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale,” au transmis reprezentanții DIICOT.

De menționat că toți inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție pe durata întregului proces penal.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite