Ce a păţit un român care a ameninţat doi poliţişti cu un cuţit şi a spart parbrizul maşinii de poliţie cu pumnul. Bărbatul, condamnat la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din localitatea Tărtăria, comuna Săliştea, judeţul Alba, a fost condamnat la închisoare cu exectare după ce a ameninţat doi poliţişti şi a distrus parbrizul autoturismului din dotarea Poliţiei.

B. Petru a fost trimis în judecată pentru ultraj şi distrugere,  faptele având loc în 20 iulie 2019.

”Poliţiştii din Vinţu de Jos au fost sesizaţi prin 112 de către o tânără din localitatea Tărtăria cu privire la faptul că fratele ei, un bărbat de 32 de ani, ar fi pătruns în locuinţa deţinută de tatăl lor, a dirstrus uşa de acces şi a agresat-o fizic.

La sosirea organelor de poliţie, bărbatul nu se mai afla la faţa locului, însă a fost depistat de către poliţişti pe raza localităţii Tărtăria, iar la vederea acestora bărbatul ar fi avut un comportament agresiv, ameninţându-i pe poliţişti cu acte de violenţă, folosind şi un cuţit, scos din buzunar. De asemenea, acesta a spart cu pumnul, parbrizul autospecialei cu care se aflau poliţiştii”, se precizează în comunicatul IPJ Alba de la momentul respectiv.

Bărbatul a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul secţiei, după care a fost reţinut, respectiv arestat preventiv. Judecătoria Alba Iulia a decis, în 7 februarie 2020, condamnarea inculpatului la câte 1 an de închisoare pentru cele două fapte de ultraj, respectiv 6 luni de închisoare pentru distrugere. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare.

Instanţa a scăzut din durata pedepsei perioada în care se află în arest, de la momentul reţinerii, în 20 iulie 2019. ”Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi obligă inculpatul la plata sumei de 901,20 lei lei în favoarea părţii civile reprezentand contravaloarea prejudiciului material”, se pecizează în minuta hotărârii de la Judecătoria Alba Iulia. De asemenea, acesta a mai fost obligat la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat aferente fazei de urmărire penală şi de judecată. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Citiţi şi:

FOTO Comuna din România unde copiii şi-au ales primar, viceprimar şi consiliu local. Suma de bani pe care o vor cheltui pe proiecte destinate tinerilor

Cazul intoxicaţiilor de la carmangeria VIP-urilor din Alba Iulia: 8 persoane internate în spital, inspectorii DSP şi DSV au luat probe din magazin

Drogurile depistate de aparatele aflate în dotarea Poliţiei Rutiere. Cum se desfăşoară procesul de testare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite