Bosch a inaugurat un centru medical la Blaj. Servicii gratuite pentru angajaţi şi familiile acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul medical beneficiază de aparatură modernă
Centrul medical beneficiază de aparatură modernă

Compania germană Bosch a deschis propriul centru medical în Blaj. Angajaţii şi membrii de gradul I ai familiilor acestora vor beneficia de servicii medicale gratuite.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat miercuri la Blaj, un nou Centru Medical. Clădirea Centrului se întinde pe o suprafataţă totală de 600 de metri pătraţi şi afişează un regim de înălţime de parter plus etaj unde se regăsesc cabinete medicale de specialitate, medicina muncii, săli de curs, sală de gimnastică, vestiare, dar şi un cabinet dedicat pentru testare Covid-19.

„La momentul deschiderii spitalului Robert-Bosch din Stuttgart în 1940, Robert Bosch a declarat: „Cu toţii ar trebui să încercăm să îmbunătăţim situaţia actuală: nimeni nu ar trebui să se mulţumescă doar cu ce a realizat, ci ar trebui să se straduiască întotdeauna să devină mai bun.” Vorbele sale ne-au servit drept motivaţie şi de aceea, chiar de la deschiderea unităţii noastre de producţie în Blaj, am înfiinţat un cabinet medical la noi în fabrică”, a spus Dirk Arnold, director tehnic al fabricii Bosch din Blaj. „Astăzi, odată cu inaugurarea oficială a centrului medical, serviciile de sănătate devin mai abordabile şi mai uşor de accesat”, a adăugat Dirk Arnold.

bosch blaj centru medical

Astfel, adiţional aspectelor strict legate de medicina muncii, centrul medical facilitează angajaţilor şi rudelor acestora de gradul întâi, acces gratuit la servicii medicale oferite de o echipă pluridisciplinară de medici specializaţi în: dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, neurologie, ORL, urologie, ortopedie, psihiatrie, oncologie, cardiologie, intervenţii chirurgicale minore, nutriţie, boli infecţioase sau pneumonologie. Mai mult, angajaţii vor beneficia, anual şi cu titlu gratuit, de un set complex de teste medicale. Integrarea diferitelor domenii medicale într-o singură locaţie permite îngrijirea interdisciplinară a beneficiarilor, motiv pentru care tratamentele de tip psihoterapie şi recuperare medicală sunt, de asemenea, incluse în pachetul de beneficii.

Servicii pentru angajaţi şi familiile acestora

„În strânsă colaborare cu partenerul nostru instituţional Elisa Med, putem oferi acum o gamă mai largă de servicii medicale nu doar angajaţilor noştri, ci şi familiilor acestora. În contextul actual al pandemiei de COVID, utilizăm deja cabinetul de testare din cadrul centrului şi avem în vedere asigurarea sănătăţii angajaţilor noştri”, a conchis Dirk Arnold.

bosch blaj centru medical

Ca parte integrantă esenţială a programului de sănătate oferit de fabrica Bosch din Blaj, centrul organizează, cu titlu gratuit, cursuri de prevenţie şi educaţie pentru sănătate, cum sunt cele de nutriţie, creştere a copilului, prim ajutor sau managementul stresului. În plus, centrul medical oferă angajaţilor posibilitatea de a accesa, în baza unor reduceri generoase şi programări prioritare, servicii extra precum: tratamente dentare, peste 300 de tipuri de teste de laborator, radiologie şi imagistică medicală sau tratamente regenerative şi antiaging.

Mai mult decât atât, prin intermediul Telemedicinei, un proiect IoT, angajaţii fabricii Bosch din Blaj au posibilitatea de a se conecta la o reţea largă de specialişti pentru interpretarea rezultatelor investigaţiilor de laborator sau a radiografiilor, serviciu la care angajaţii şi familiile lor ar fi avut acces doar prin intermediul deplasărilor în alte localităţi şi cu un efort financiar crescut.

bosch blaj centru medical

„Cel mai mare beneficiu al centrului medical îl reprezintă accesul la o gamă largă de servicii medicale de specialitate, acces care până astăzi ar fi necesitat vizite în oraşele centre universitare, ceea ce implică atât timp, cât şi costuri”, a declarat Catalin Rusu, responsabil pentru evaluări cerinţe legale în departamentul pentru sănătate, siguranţă şi mediu în cadrul fabricii Bosch din Blaj.

Investiţia Bosch de la Blaj

Fabrica Bosch din Blaj şi-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. La Blaj, Bosch produce componente pentru industria auto: o gamă largă de senzori precum şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, compania implementează soluţii de industrie 4.0, precum si sisteme de monitorizare a producţiei şi soluţii inteligente pentru sudura cu laser. Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Mai mult, fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe, o componentă esenţială a inovaţiei revoluţionare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, şi una dintre singurele două locaţii Bosch de pe continent în care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată. Bosch Automitive SRL Blaja a vut în 2019 o cifră de afaceri de 26,4 miliarde de lei. Profitul net a fost de circa 100 de milioane de lei. Bilanţul contabil indică un număr de 3.269 de angajaţi.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro.

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Vă mai recomandăm:

Medic de familie din Alba Iulia: ”Este haos. Numărul real de bolnavi COVID este cu mult peste cel prezentat de autorităţi”

FOTO Cum decurgeau arestările realizate de fosta Securitate comunistă. Raportul desecretizat care descrie operaţiunea reţinerii unui preot la Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite