Bărbat scos cu poliția dintr-un supermarket cunoscut. A mers în magazin și a băut whisky și bere direct de la raion

0
Publicat:

Un bărbat din Alba a fost iertat de procurori și judecători pentru furt de băuturi alcoolice. Suspectul a intrat într-un supermarket, a mers direct la raionul de băuturi și a început să consume bere și whisky.

Suspectul s-a servit direct de la raionul de băuturi alcoolice FOTO Adevărul
Suspectul s-a servit direct de la raionul de băuturi alcoolice FOTO Adevărul

Cazul mai puțin obișnuit a avut loc la un supermarket Kaufland din municipiul Blaj. În 13 februarie 2024, Judecătoria Blaj a acceptat cererea unui procuror care a decis să renunțe la urmărirea penală.

Potrivit dosarului,  suspectul a intrat în interiorul magazinului, deplasându-se la raionul cu băuturi alcoolice, iar de pe raft a sustras o sticlă de whisky de 0,2 litri, o sticlă de bere de 1 litru, pe care le-a desfăcut și le-a consumat în interiorul unității.

Bărbatul (Dan Emanuel N.) a fost observat de agentul de pază al magazinului, care a fost direcționat de dispecer spre raionul unde se afla suspectul pentru a-l opri din a mai consuma produse de pe raft.

„Ajuns în dreptul lui, suspectul a fost însoțit la una dintre casele de marcat, solicitându-i-se să achite contravaloarea băuturilor alcoolice consumate până în acel moment. Suspectul a refuzat acest lucru, motiv pentru care s-a cerut intervenția organelor de politie. Kaufland a comunicat faptul că valoarea prejudiciului cauzat prin infracțiune este de 17,20 lei, care nu a fost achitată”, se mai menționează în hotărârea instanței din Blaj.

Societatea nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, dar a cerut tragerea la răspundere penală a bărbatului, susținând că nu dorește să se împace cu acesta. În final, procurorul a decis închiderea anchetei ca urmare a prejudiciului foarte redus.

„Cu privire la urmările care s-au produs în concret, se are în vedere valoarea redusă a prejudiciului cauzat, precum și poziția procesuală a persoanei păgubite de a nu se constitui parte civilă. În ceea ce îl privește pe suspect, se are în vedere că acesta s-a prezentat la chemările organelor de cercetare penală, nu este cunoscut cu antecedente penale care să atragă dispozițiile privind recidiva și nu prezintă particularități care să împiedice adoptarea soluției de renunțare la urmărirea penală”, se mai susține în documentul citat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite