Detergent contrafăcut, vândut online. Afacerea ilegală a unor soți, stricată de Poliție VIDEO

0
Publicat:

Un cuplu din județul Vâlcea este cercetat penal la Alba Iulia pentru că a vândut cantități importante de detergent contrafăcut prin intermediul unor anunțuri postate pe internet.

Polițiștii au ridicat sute de litri de detergent contrafăcut FOTO captură video
Polițiștii au ridicat sute de litri de detergent contrafăcut FOTO captură video

Potrivit IPJ Alba, pollițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat, miercuri, 14 februarie 2024, trei percheziții într-un dosar care vizează fapte de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Din cercetări, a rezultat că, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, afaceriștii, soți, de 33 și 26 de ani, din comuna Budești, județul Vâlcea, ar fi comercializat, prin intermediul internetului, detergent și produse de îngrijire purtând însemnele unor mărci celebre, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute, la prețuri cu mult inferioare produselor originale.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul din județul Vâlcea al cuplului, precum și la două imobile din Câlnic și Săsciori, județul Alba, care aparțin unor rude ale acestora, au fost identificate 90 de recipiente care conțineau 405 litri de detergent lichid și 3,6 litri de șampon cosmetic, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite