Bărbat din Alba condamnat la 6 ani de închisoare pentru proxenetism, extrădat din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Alba, condamnat la 6 ani de închisoare pentru proxenetism, va fi extrădat din străinătate. Mihael Haiduc a fost condamnat definitiv în decembrie 2012, printr-o decizie a Curţii de Apel Alba Iulia.

Bărbatul coordona împreună cu o altă persoană o reţea de prostituţie în Austria, la Viena. Gruparea deţinea un veritabil bordel în capitala Austriei. Autorităţiel judiciare române au obţinut miercuri, 26 iunie 2013, aprobarea cererii de extrădare a lui Mihael Haiduc, la Judecătoria Alba Iulia.

Celelate două persoane condamnate în dosar sunt Liviu Naghi Berki (41 ani), condamnat la 3 ani de închisoare cu executare şi Diana Corina Alb, care a primit, în final, 3 ani cu suspendarea executării. 

Reţeaua de proxenetism şi prostituţie a acţionat în cursul anilor 2008 şi 2009. Liviu Berki se ocupa cu racolarea tinerelor, iar Mihael Haiduc le convingea să meargă în Austria, în vederea practicării prostituţiei.  Diana Alb, concubina lui Haiduc, practica ea însăşi prostituţia în acel club. Ulterior, s-a ocupat de supravegherea tinerelor aduse şi colectarea banilor obţinuţi din activitatea infracţională. 

B. Letiţia (19 ani) şi R. Susana (23 de ani), din Alba, au fost racolate şi duse în bordelul din Viena. Alte şase tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, cărora le-au propus să practice prostituţia au refuzat să se deplaseze în Austria. Inculpaţii au fost trimişi în judecată în septembrie 2010, iar Berki şi Haiduc au fost judecaţi în prima parte a procesului în arest preventiv.

La momentul rămânerii definitive a sentinţei Haiduc Mihael nu s-a aflat în ţară, astfel încât a fost nevoie de îndeplinirea procedurii de extrădare după ce a fost identificat în străinătate.

Citiţi şi:

Proxeneţi condamnaţi la ani grei de închisoare. Plasau prostituate într-un bordel din Viena

Proxeneţi trimişi în judecată de DIICOT Alba Iulia. Ofereau minore şoferilor pe DN7

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite